Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea și alți 10 condamnați penal vor rămâne fără decorații. Decizia președintelui Klaus Iohannis


Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea și alți 10 condamnați penal vor rămâne fără decorații. Decizia președintelui Klaus Iohannis

Publicația Universul.net a prezentat lista celor cărora președintele Klaus Iohannis le va retrage decorațiile pe motivul faptului că au fost condamnați penal. 

CITIȚI ȘI: Klaus Iohannis, lovitură pentru fostul pușcăriaș Adrian Năstase: "Această acțiune va fi finalizată în foarte scurt timp"

Președintele Klaus Iohannis a fost chestionat marți, 10 decembrie, dacă ia în calcul retragerea decorației fostului pușcăriaș Adrian Năstase. Astfel, președintele a răspuns că îi va retrage decorația fostului premier Adrian Năstase și, mai mult, "tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naționale". Subiectul a revenit în atenția opiniei publice din pricina faptului că fostul pușcăriaș Adrian Năstase a fost prezent la recepția de la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Lista celor care vor rămâne fără decorații:

Dan Voiculescu – Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

Ion Stan – Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

Adrian Năstase – Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce

Adrian Severin – Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

Cristian Anghel – Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Emilian Cutean – Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

Gheorghe Bucur – Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Irina Jianu – Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Ionel Manțog – Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

Mircea Muntean – Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Mihai Mucea – Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Miron Mitrea – Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Gheorghe Mencinicopschi – Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.