Dăncilă a învățat lecția alegerilor: a mai adus un PENAL la Guvern

Condamnatul Darius Vâlcov nu mai este singurul penal din garnitura de consilieri ai premierului Dăncilă: de joi seara, deputatul Remus Borza (ex-ALDE) este consilier onorific pe probleme de economie, reformă și fiscalitate.

Decizia premierului Viorica Dăncilă privind acordarea calităţii de consilier a lui Borza a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

În februarie 2015, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese în 34 de cazuri. Tot la un an de închisoare cu suspendare a fost condamnată și partenera să Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL.

Avocatul Remus Borza a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casă de avocatură la care Borza era asociat.

Remus Borza este deputat neafiliat din septembrie 2017 şi a fost ales pe listele ALDE Braşov.

Fostul ministru și primar Darius Vâlcov, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă și artizan al politicilor fiscale ale PSD, a fost condamnat în februarie 2018 de instanța supremă la opt ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în 2015.