Dăncilă "make a photo" lovește din nou. Fost ministru de externe: A alergat după regele Iordaniei, dar acesta a ieșit pe altă ușă

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu a declarat ironic joi seara la Digi24 că premierul Dăncilă a alergat la ONU după regele Iordaniei sperând să își facă o poză cu el, însă acesta a evitat-o, preferând să iasă pe altă ușă.

„Dăncilă a alergat după regele Iordaniei, dar acesta a ieșit pe o altă ușă. Este posibil ca nici măcar o poza să nu mai poți să faci cu liderii străini?”, a declarat Diaconescu.

Amintim că Dăncilă a fost prezentă, marți, la sediul ONU la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului. La această întâlnire a participat și regele Abdullah II al Iordaniei.

Decizia guvernului de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim a dus la tensionarea relațiilor cu statele arabe din Orientul Mijlociu, printre care și  Iordania. Astfel că în luna martie, regele Iordaniei și-a anulat vizita la București.