Dăncilă s-a făcut de râs în SUA. Niciun politician american de prim rang nu a stat de vorbă cu premierul României


Dăncilă s-a făcut de râs în SUA. Niciun politician american de prim rang nu a stat de vorbă cu premierul României

Viorica Dăncilă a plecat în Statele Unite, în cadrul unei vizite de lucru. Cu această ocazie candidata PSD la alegerile prezidențiale a încercat să obțină capital politic, dar nu înainte de a face o serie de gafe. De pildă, AmCham, Camera de Comerț Americană din România, neagă ferm orice implicare în organizarea întâlnirii pe care premierul Viorica Dăncilă o va avea cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Asta după ce s-au lansat numeroase zvonuri cu privire la implicarea AmCham în vizita Vioricăi Dăncilă.

Liberalul Florin Cîțu a scris pe pagina lui de Facebook un mesaj prin care atrage atenția asupra inutilității acestei vizite, Dăncilă având întâlniri pe banii românilor cu personaje de importanță secundară, precum primarul orașului New Jersey.

"Viorica ii UMILESTE pe romani!

Pe banii nostri premierul Romaniei isi incepe ziua cu o intalnire de o importanta “majora" pentru viitorul Romaniei- se intalaneste cu primarul orasului Jersey.

Ati inteles? Jersey. Nici macar New York City.  :)

Cum sa-ti bati joc de Romania si de romani in asa hal?

Premierul Romaniei merge pana in SUA in plina CRIZA POLITICA si ECONOMICA sa se vada cu primarul orasului Jersey. Tocmai acum. In loc sa vina in Parlament pentru votul pentru guvern.

Incredibil cat tupeu pe gospodina. Aceste intalniri au rolul de a justifica cheltuiala pe banii nostri, atat.

PSD este DISPERAT. In plina CRIZA ECONOMICA SI POLITICA incearca cu orice COST sa-i ridice imaginea gospodinei. Nu conteaza cat ii costa pentru ca dau din buget nu din buzunar.

Despre cum au fost cheltuiti banii si mai ales justificati in aceata calatorie vom discuta in prima zi de guvernare. Va promit.

Pana atunci. Astazi la Senat discutam Comisia de Ancheta pentru executia si rectificarile bugetare. Vine si motiunea.

Viorica, animalul de companie si restul gastii de infractori vor raspunde FOARTE CURAND pentru TOT.

Vine, vine, calca totul in picioare...

#NuLuamPrizonieri #RomaniiTrebuieSaStie #RomaniaFaraPSD

11.00
Vizită de lucru în SUA: Întrevedere cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey

12.10
Întrevedere cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel

13.00
Întrevedere cu conducerea Băncii Mondiale

14.00
Întâlnire cu președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee (AJC), David Harris
(sediul AJC din New York) Prânz de lucru organizat de American Jewish Committee în onoarea prim-ministrului Viorica Dăncilă

16.30
Participare la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului

23 Septembrie, Ora 19.00
Participare la ”Gala Dinner” oferită de Arthur Schneier Rabinul Șef al SUA", a scris Florin Cîțu.

Nici europarlamentarul liberal, Siegfried Mureșan, nu a iertat-o pe Dăncilă, atrăgând, la rândul său, atenția asupra ciudatului program de vizită al premierului.

"Viorica Dăncilă se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii. A aterizat la New York. Nu s-a întâlnit cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Nu s-a întâlnit la New York nici cu guvernatorul statului New York, nici cu primarul general al orașului. A trebuit să meargă în statul New Jersey, stat învecinat, pentru a o primi cineva. Însă nu a primit-o nici măcar guvernatorul statului respectiv, nici măcar primarul celui mai mare oraș, ci doar primarul celui de-al doilea oraș ca populație.

E ca dacă în România ar veni în vizită prim-ministrul unei alte țări și nu ar fi primit nici de președintele României, nici de prim-ministru, nici de primarul general al capitalei, nici de prefectul capitalei, nici de președintele Consiliului Județean Ilfov, nici măcar de primarul orașului Voluntari, cel mai mare oraș din județul Ilfov, ci doar de primarul orașului Pantelimon, al doilea oraș ca populație din județul Ilfov. Ne-am da cu toții seama că este o problemă cu acel prim-ministru", a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.