Dăncilă suferă în direct la Antena 3: “Mă doare declarația domnului Dragnea”


Dăncilă suferă în direct la Antena 3: “Mă doare declarația domnului Dragnea”

Liviu Dragnea nu are liniște în Penitenciarul Rahova și, din acest motiv, atacă periodic oamenii despre care crede că l-au trădat. Viorica Dăncilă pare a fi noua țintă a lui deținutului, așa că o acuză de fraudarea banilor europeni pe vremea când era europarlamentar, prin declararea în fals a veniturilor uneia dintre angajatele fictive din dosarul DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu, care a fost și angajata europarlamentarului Dăncilă. Într-o sesizare adresată magistraților, Dragnea întreabă Curtea de Justiție a Uniunii Europene dacă declararea unui alt salariu decât cel real al unui angajat de către un europarlamentar constituie sau nu fraudă care să aducă atingere intereselor naționale sau unionale.

Chestionată pe marginea acestei acuzații în cadrul unei emisiuni televizate, Viorica Dăncilă și-a exprimat deschis suferința, considerând că sesizarea unei instanțe de către Dragnea echivalează cu o “declarație”. Mai mult, aceasta a precizat că mereu a avut o temere cu privire la faptul că ar putea fi acuzată de ilegalități, motiv pentru care deține toate documentele care să-i contrazică adversarii.

“Dacă sunt șapte bărbați împotriva mea, de ce n-ar fi și al optulea? Mă doare această declarație a domnului Dragnea. Bineînțeles că nu este adevărat, pentru că eu cred că cine l-a informat pe domnul Dragnea nu l-a informat corect. Niciun europarlamentar nu direcționează salariul, salariul vine direct de la Parlamentul European, este virat direct în contul angajatului, după ce se opresc de către mandatarul financiar toate plățile către stat. Deci niciodată un europarlamentar nu plătește el un asistent local. Deci exclus acest lucru, sunt acte care demonstrează acest lucru, nu am încălcat niciodată legea, nu o să încalc niciodată legea. Iar despre persoana la care face referire domnul Dragnea, persoana era și bolnavă, este un om admirabil și cred că nu este corect să implicăm această persoană sau să spunem aceste lucruri care nu au legătură cu realitatea. De fapt, o singură adresă către Parlamentul European poate certifica că niciun eurodeputat nu plătește el salariul sau poate declara un salariu și să fie altul. De fapt, eu am toate declarațiile de la asistenții mei, ca cineva să nu vină cu acuzații în spațiul public.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.