Dăncilă, umilită în Transilvania și Banat. Județele în care candidata PSD a obținut cele mai puține voturi


Dăncilă, umilită în Transilvania și Banat. Județele în care candidata PSD a obținut cele mai puține voturi

Viorica Dăncilă a obținut rezultate umilitoare în mai multe județe ale țării. În Transilvania și Banat, pesedista abia a reuști să ajungă la 10 procente.

În Sibiu Dăncilă a obținut cel mai slab scor, 9,7%, în timp ce Klaus Iohannis a obținut 66,9%. În judetul Cluj, Dăncilă a obținut un nou scor umilitor: 10,4%, iar Klaus Iohannis a fost votat de clujeni în proporție de 42,09%. La Timisoara, candidatul PSD nu a convins decât 13,8% dintre locuitori, în timp ce Iohannis are 43,79%.

PSD își menține totuși influența în multe județe sărace, sudul țării, în special Oltenia fiind în continuare roșie. Dăncilă a ieșit pe primul loc în: Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Buzău și Botoșani.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.