De ce alegerile din București sunt cruciale pentru întreaga țară: Ciuma Roșie încă mai poate fi oprită!


De ce alegerile din București sunt cruciale pentru întreaga țară: Ciuma Roșie încă mai poate fi oprită!

Alungarea, din București, a clanului Firea-Pandele este esențială nu doar pentru Capitală, ci pentru toată România. Bătălia de aici trece mult dincolo de granițele orașului și de alegerile locale din 27 septembrie: dacă Firea rămâne primar, riscul ca PSD să-și revină până la alegerile parlamentare este uriaș, iar efectele se vor simți în 2024, la prezidențiale.

Să încercăm un mic exercițiu de imaginație și să anticipăm încă patru ani cu doamna Firea, la București:

- Orașul se va prăbuși la nivelul unei capitale de stat eșuat, fără apă caldă curentă, fără căldură, cu un transport în comun ca pe vremea lui Ceaușescu.

- Banii pentru spitale vor ajunge în buzunarele clientelei PSD, pacienții vor fi tratați ca în regimul comunist, fără acces la aparatură modernă de diagnosticare, fără acces la medicamente noi. 

- Poluarea și sistemul medical de stat va ucide, mii de bucureșteni.

- Blocajele din trafic se vor accentua, cu efecte tot pe sănătatea bucureștenilor.

În schimb, politic, PSD se va relansa. Doamna Firea va avea o platformă pentru 2024, pentru a candida la președinția României. 

Cum am ajuns într-o situație atât de tragic/dramatică, la 3-4 zile înainte de alegeri, să avem emoții dacă eliberăm Bucureștiul de cea mai otrăvită, stupidă și coruptă administrație, de la comunism încoace? Cum? Răspunsul e la domnii lideri ai PNL, USR și PLUS. Dar, desigur, ei nu vor avea curaj să vă spună adevărul și vor pasa vina la alții. Am scris de nenumărate ori, în această campanie, despre sprijinul, deloc neintenționat, pe care unii lideri ai PNL, USR și PLUS l-au dat PSD-ului și doamnei Firea. O dramă tristă a fost dezvăluirea că imaculatul domn Nicușor Dan a intervenit în favoarea unui om de afaceri dubios, care construise un restaurant în Parcul Copiilor și urma să fie demolat. 

Unde duc astfel de gafe/ greșeli intenționate ale celor din PNL, USR și PLUS? La absenteism. Exact ca în 2016. Exact ce-și dorește doamna Firea. Acum patru ani, dânsa a câștigat alegerile din București cu 246.553 de voturi. Pentru comparație, în 2004, Traian Băsescu a avut – după patru ani de prigoană pesedistă – 417.000 de voturi. Contracandidatul său, Mircea Geoană, a atras, în 2004, circa 225.000 de voturi, cu doar 11.000 mai puțin decât doamna Firea, în 2012. Pe scurt, dacă doamna Firea are acum o șansă este pentru că PNL, USR și PLUS au făcut atâtea gafe încât au scârbit alegătorii și i-au demotivat să vină la urne. 

Singura mea speranță este că alegătorii sunt mai inteligenți decât politrucii care vor să-i conducă. Opțiuni de vot sunt, totuși. Opțiuni pentru un vot de dreapta, dreapta onestă, sunt. Iar bucureștenii trebuie să înțeleagă că nu votează doar pentru orașul lor. În 27 septembrie, bucureștenii votează pentru viitorul pe termen lung al României. Ciuma Roșie încă mai poate fi oprită. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.