De ce îl poate sabota PNL pe Klaus Iohannis privind planul său de reclădire a statului român? Analiza tranșantă a jurnalistului Florin Negruțiu


De ce îl poate sabota PNL pe Klaus Iohannis privind planul său de reclădire a statului român? Analiza tranșantă a jurnalistului Florin Negruțiu

Președintele României Klaus Iohannis a susținut un discurs la Consiliul Național al PNL din data de 9 august în care a vorbit inclusiv despre reclădirea statului român. 

În acest context, jurnalistul Florin Negruțiu a subliniat că președintele Klaus Iohannis nu poate duce la bun sfârșit acest proces de reformă a statului de unul singur, ci are nevoie de PNL și mai ales de o majoritatate parlamentară formată din Partidul Național Liberal și USR-PLUS. Însă, Florin Negruțiu a atras atenția că nu putem avea siguranța că liberalii înțeleg despre ce este vorba, căci "pentru ei ar fi mult mai comod să preia rețelele PSD, structurile PSD, baronii PSD și să perpetueze acest sistem care ne-a adus aici". Totodată, jurnalistul a evidențiat că adevărata reformă se poate face prin ruperea totală de sistemul PCR-izat. 

"Discursul lui Klaus Iohannis a făcut referire la reconstruirea statului. Asta a fost propunerea pe care Klaus Iohannis le-a făcut-o liberalilor. Nu știu dacă liberalii chiar înțeleg despre ce este vorba. Nu știu dacă acest partid înțelege în momentul acesta care este miza pentru că probabil pentru ei ar fi mult mai comod să preia rețelele PSD, structurile PSD, baronii PSD și să perpetueze acest sistem care ne-a adus aici. Este mult mai simpu lucrul ăsta decât să faci o reformă care ar începe cu un șoc. Șocul ar fi despărțirea definitivă de PCR. PCR nu este doar PSD, este mai mult decât PSD. PCR este și în afara PSD. PCR înseamnă instituțiile osificate ale statului, înseamnă o birocrație, înseamnă armata aceasta de funcționari incompetenți care nu își fac treaba, înseamnă structuri, servicii de informații, toată această nomenclatură conectată la rezervorul public. Or, cetățenii României resimt această nevoie a unui nou stat. L-am auzit pe Klaus Iohannis vorbind despre un nou stat, despre reclădirea României, despre reconstruirea României, dar pentru asta Klaus Iohannis nu poate să acționeze de unul singur chiar dacă s-ar înhăma la proiectul ăsta. Este nevoie de o majoritate consistentă din 2020 încolo, iar majoritatea asta nu poate fi făcută doar de PNL. Este nevoie de o alianță dintre PNL și USR-PLUS din care să nu facă parte PSD", a analizat jurnalistul Florin Negruțiu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.