De ce trebuie să dezbată Dăncilă cu procurorii? Rareș Bogdan: N-am să uit niciodată ochii oamenilor care au fost gazați, umiliți pe 10 august 2018!


De ce trebuie să dezbată Dăncilă cu procurorii? Rareș Bogdan: N-am să uit niciodată ochii oamenilor care au fost gazați, umiliți pe 10 august 2018!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat joi că Viorica Dăncilă, candidata PSD la prezidențiale, trebuie să se pregătească de dezbaterea cu procurorii. Ulterior, Viorica Dăncilă a susținut o conferință de presă în care i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să explice declarația liberalului Rareș Bogdan.

CITIȚI ȘI: Rareș Bogdan solicită DNA "să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici"

CONSULTAȚI ȘI: Dăncilă, delir fără precedent: Să explice dictatorul Iohannis de ce Rareș Bogdan are informații despre ceea ce vor să facă procurorii!

Astfel, întrebat joi seară, la Digi 24, dacă regretă că declarația sa a ajuns armă electorală împotriva lui Iohannis, Rareș Bogdan a precizat că nu regretă spunând că ar fi normal ca fostul premier Viorica Dăncilă să dea socoteală procurorilor în contextul represiunii jandarmilor din data de 10 august 2018 asupra protestatarilor pașnici. Mai mult, liberalul a subliniat că 10 august 2018 a fost "cel mai grav act care s-a întâmplat în ultimii 29 de ani în România împotriva unor cetățeni pașnici, împotriva presei, inclusiv internaționale, împotriva societății civile, împotriva unor români care au venit de peste mări și țări".

Jurnalist: Regretați că declarația dumneavoastră a devenit armă de campanie pentru Viorica Dăncilă împotriva lui Klaus Iohannis? De ce ați spus că doamna Dăncilă va dezbate cu procurorii? 

Rareș Bogdan: Pentru că așa ar fi normal. Așa mi-aș dori să se întâmple. N-am să uit niciodată ochii oamenilor care au fost gazați, care au fost umiliți, care au fost vânați pe străzile din jurul Pieței Victoriei. Una dintre motivațiile intrării mele în politică este pentru a face lumină în acest caz. Nu pot să mă las până când domnii Sindile, Cucoș, Cazan și Paraschiv nu vor plăti pentru ceea ce au făcut atunci. A fost cel mai grav act care s-a întâmplat în ultimii 29 de ani în România împotriva unor cetățeni pașnici, împotriva presei, inclusiv internaționale, împotriva societății civile, împotriva unor români care au venit de peste mări și țări. Să nu uităm că erau câteva zeci de mii de români veniți din Diaspora. Nu mă voi lăsa și voi face toate presiunile posibile pe colegii mei de la Guvern și le mulțumesc că au acceptat în frunte cu Ludovic Orban să desecretizeze acest lucru.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.