Decesele cauzate de COVID-19 în SUA, doar 57,8% din cele raportate de spitale. Investigația CDC-ului


Decesele cauzate de COVID-19 în SUA, doar 57,8% din cele raportate de spitale. Investigația CDC-ului

Mai știți numărul alarmant de morți în SUA, din cauza COVID-19? Ei bine, în SUA spitalele primesc bani de la guvernul federal, în funcție de cât de gravă e situația. Practic, au loc decontări bazate atât pe numărul deceselor cât și pe numărul de cetățeni neasigurați din statul respectiv, adică cei care s-ar putea să nu aibă bani să își plătească tratamentul. Toate bune și frumoase, o politică de bun simț.

Problemă: acum spitalele sunt motivate să declare cât mai mulți oameni ca morți de coronavirus, pentru a primi bani de la guvern. Nu trebuie testat cadavrul pentru a fi declarat mort de coronavirus. În nicio țară. Cu alte cuvinte, spitalele din SUA pot să facă o ”românească”, adică să mintă ca să fure bani de la stat.

Săptămâna aceasta, CDC-ul a investigat rapoartele și a redus numărul de decese de la 64000 la 37000, adică la 57,8% din ce declaraseră spitalele.

Prețul acestei minciuni nu constă doar în banii furați. Gândiți-vă la toate mesajele anti-SUA din ultimul timp care făceau referire la numărul lor de morți din cauza COVID-19. De la mizeriile propagandei ruse și chineze la meme-uri amuzante și postări indignate ale influencerilor, până la articolele unor jurnaliști pe care îi respectați sau nu etc. Toate acestea erau bazate pe o minciună. O minciună devenită muniție a propagandei chineze și ruse. (sursa: CDC)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.