Decizie controversată a CCR. Ana Birchall a răbufnit: "O mizerie!"


Decizie controversată a CCR. Ana Birchall a răbufnit: "O mizerie!"

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a răbufnit împotriva deciziei CCR prin care le este interzis procurorilor să folosească drept probe înregistrările obţinute de SRI pe mandat de siguranţă naţională (MSN). Astfel, dacă pe o interceptare SRI se constată o faptă penală, aceasta nu reprezintă probă la dosar. 

Ana Birchall a catalogat decizia CCR ca fiind o "mizerie" care "nu face bine actului de justiție și mulți, probabil, vor scăpa de răspunderea penală exact pe baza acestei decizii".

Ana Birchall, pe Facebook: "De multe ori m-am abținut să comentez diverse decizii ale CCR pentru că, nu-i așa, am învățat la drept că o decizie a CCR nu se comentează fiind obligatorie! Dar în seară asta nu mă pot abține (și îmi cer scuze pentru limbaj) să spun că această decizie este o mizerie! Adică dacă pe un mandat de securitate națională, LEGAL dispus de un judecător, se interceptează comiterea unor fapte ilegale, să nu fie probă în dosar????

Ciudată, foarte ciudată această decizie a CCR!

Cu siguranță nu face bine actului de justiție și mulți, probabil, vor scăpa de răspunderea penală exact pe baza acestei decizii!".

CITIȚI ȘI: CCR dă un verdict criminal. Interceptările SRI nu mai au relevanță juridică chiar dacă dovedesc o crimă

CONSULTAȚI ȘI: Implicațiile hotărârii CCR: Dragnea și Zgonea primesc o mână de ajutor

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.