Declarație revoltătoare. Omul trimis de Iohannis la Londra îndeamnă la susținerea coruptei Rovana Plumb pentru funcția de comisar european

După s-a pozat rânjind alături de fostul șef al Jandarmeriei, Ionuț Sindile, unul din principalii artizani ai violențelor forțelor de ordine contra populației pașnice în 10 august 2018, controversatul ambasador al României la Londra, Dan Mihalache, are o altă ieșirea publică revoltătoare, afirmând că pesedista Rovana Plumb ar trebui susținută de toate partidele pentru funcția de comisar european.

Contestată vehement de partidele din Opoziție și chiar și de Klaus Iohannis, fostul șef al lui Mihalache pe când acesta lucra la Cotroceni și căruia îi datorează și numirea sa la Londra, Rovana Plumb pare să se fi învârtit o vreme în aceleași cercuri pesediste corupte și rapace ca și ambasadorul care spune  acum că ”ne facem de râs” nesprijinind-o pe tovarășa pesedistă, propusă de președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, comisar pentru Transporturi.

„A fi comisar European nu e un concurs de competențe sau aptitudini. Competențele sunt asigurate de comisie, important la nominalizare e ca acel comisar să aibă o viziune. E o chestiune de negociere politică care se poartă la nivelul statelor. De aceea aș recomanda tuturor partidelor să extragă această chestiune din disputa politică internă și să susțină comisarul desemnat din partea României. Nu are rost să ne facem de râs contestându-l pe cel care ne va reprezenta în Comisia Europeană", a declarat Dan Mihalache pentru Hotnews.

Traseul politic al lui Mihalache pare să explice însă uimitoarea declarație de acum.

Potrivit ziare.com, înainte de a fi liberal, Dan Mihalache a avut o ascensiune fulminantă în FSN/FDSN/PDSR/PSD, fiind un social-democrat de nădejde și un apropiat al liderilor partidului, în special al lui Adrian Năstase.

Astfel, după ce a fost coleg la ziarul Azi cu Gabriela Firea, Mihalache a ocupat funcția de consilier al Ministrului pentru Relația cu Parlamentul Valer Dorneanu, în Guvernul Văcăroiu, și ulterior a condus departamentul de analiză politică al Alianței pentru România (grupare ruptă din PDSR de Teodor Meleșcanu), după care timp de patru ani (2001-2004) a fost consilier al premierului Adrian Năstase.

A fost și deputat PSD, dar nemaifiind pus pe liste a trecut în 2009 la PNL, unde și-a continuat ascensiunea politică. A condus campania electorală a lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidențiale din 2009, a devenit consilierul lui politic și șef la Departamentul de Analiză Politică și Comunicare al PNL.

Din funcția de Secretar general adjunct al Guvernului a fost demis după ce a declarat că parteneriatul strategic al României cu Statele Unite al Americii îl "lasă rece". A fost preluat de Klaus Iohannis în 2014 că șef al Cancelariei Prezidențiale, funcție din care a fost eliberat în 2016, după o serie de controverse, fiind trimis ambasador la Londra.

Rovana Plumb și Mihalache nu au fost, așadar, doar simplii colegi de partid, ci l-au slujit chiar cu credință pe cel mai corupt politician peste 1989, Adrian Năstase, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de comisar european fiind chiar implicată în activitățile care au dus la condamnarea lui Nătase pentru corupție, în dosarul "Trofeul Calității". Năstase a fost acuzat că și-a finanțat campania electorală din 2004 din taxele plătite de firmele care s-au înscris la concursul "Trofeul Calității". Pe atunci, Dan Mihalache era consilier al premierului Năstase, iar Rovana Plumb, trezorierul PSD.

Despre cele trei propuneri de comisari europeni cu probleme puteți citi AICI