Declarații la ceas de seară de la Secția specială. Gheorghe Stan a mințit, iar Adina Florea a tăcut. Atacul la adresa lui Augustin Lazăr


Declarații la ceas de seară de la Secția specială. Gheorghe Stan a mințit, iar Adina Florea a tăcut. Atacul la adresa lui Augustin Lazăr

Gheorghe Stan, șeful Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției (SIIJ) și adjunctul secției, procuroarea Adina Florea, au apărat într-o declarație de presă activitatea secției, susținând că până și Comisia de la Veneția ar fi aprobat înființarea acesteia. În realitate, Comisia de la Veneția a recomandat stoparea procesului de înființare a acestei secții (citiți AICI ce a spus integral Comisia de la Veneția privind modificările aduse legilor justiției vizând noua secție pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul PICCJ)

Gheorghe Stan – singurul dintre cei doi care a vorbit într-o declarație de presă în care întrebările ziariștilor au fost refuzate – a apărat OUG 7, despre care au spus că permite corelarea activității secției cu Codul de Procedură Penală, informează g4media.ro

Stan l-a criticat în declarația sa pe procurorul general Augustin Lazăr: ”am întâmpinat obstacole din partea Procurorului general în ceea ce privește logistica, dotările secției, organigramei și modul de interpretare a principiilor care stau la baza funcționării secției”.

Stan a respins criticile miilor de magistrați care au cerut în aceste zile desființarea secției și a spus că ”îi asigurăm pe toți judecătorii și procurorii de toată buna noastră credință”.

Stan a apărat toate OUG-urile date și a respins informațiile potrivit cărora secția e scoasă de sub controlul Parchetului General.

”La preluarea mandatului al secției mi-am propus să fiu cât mai discret. Mi-am propus ca activitatea secției să fie reflectată într-o manieră cât mai rezervată. Însă evenimentele derulate pe marginea înființării secției, preocuparea și interesul corpului magistraților, dar și a întregii societăți, conducerea secției înțelege să facă această declarație de presă”, a spus Stan în debutul declarației de presă.

VEDEȚI AICI VIDEO

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.