Declinul PSD, certificat de un nou sondaj. Ce scor ar obține partidele la alegerille europarlamentare


Declinul PSD, certificat de un nou sondaj. Ce scor ar obține partidele la alegerille europarlamentare

Declinul PSD este certificat și de ultimul sondaj realizat de IMAS. Concret, PSD și PNL au ajuns aproape la egalitate în cursa europarlamentarelor, doar 0,1% fiind avântul partidului lui Dragnea față de formațiunea liberală.

Astfel, PSD ar obține la europarlamentare un scor de 22,7%, PNL 22,6%, iar Alianța USR-PLUS 17,9%. Următoarele formațiuni ca scor sunt Pro România cu un scor de 13,4%, ALDE 12,5%, UDMR 4,7% și PMP 4%, informează europafm.ro

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18ani și peste, în perioada 1-21 februarie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metodaCATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja de eroare este de +/- 3%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

Consultați AICI celelalte date din cadrul cercetării sociologice, inclusiv măsurători privind prezidențialele și parlamentarele. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.