Dehelean pune pe jar mafia din Kiseleff: PSD poate fi și trebuie să fie desființat dacă acuzațiile lui Klaus Iohannis sunt adevărate!


Dehelean pune pe jar mafia din Kiseleff: PSD poate fi și trebuie să fie desființat dacă acuzațiile lui Klaus Iohannis sunt adevărate!

Juristul Silviu Dehelean, deputat USR în cadrul Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a atras atenția că PSD poate fi și trebuie să fie desființat în cazul în care se dovedește că declarațiile președintelui Klaus Iohannis conform cărora Partidul Social Democrat complotează cu Guvernul de la Budapesta pentru a da Ardealul ungurilor sunt adevărate, întrucât articolul 40 din Constituție alineatul 2 prevede că: "Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale".

În acest sens, Dehelean a solicitat președintelui să prezinte de urgență dovezile Parchetului General, iar procurorii să lămurească chestiunea acuzațiilor lansate de președinte

Dehelean, pe Facebook: "Îi cer președintelui României, Klaus Iohannis, să prezinte, de urgență, Parchetului General dovezile că PSD ar desfășura activități neconstituționale, care cad sub incidența legii penale și care, pot duce la desființarea acestui partid, dacă o instanță de judecată le confirmă existența, printr-o hotărâre definitivă.

Cer Parchetului General să se sesizeze în acest caz, acuzațiile președintelui României fiind extrem de grave și anume că PSD complotează cu Guvernul de la Budapesta împotriva integrității teritoriale a României, pentru separarea Ardealului. Instituțiile statului, Președinția României și Parchetul General, sunt datoare să lămurească aceste aspecte, iar președintele României are chiar obligația constituțională să o facă fiind, potrivit articolului 80, garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

Potrivit legilor României, dacă acuzațiile lui Klaus Iohannis sunt adevărate - și nu doar declarații politice în beneficiul electoral al PNL- PSD nu ar mai avea dreptul să existe. Articolul 40 din Constituție alineatul 2 prevede că: “Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.” Or, președintele României exact despre asta vorbește, azi pentru a doua oară".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.