DELIRUL antivacciniștilor. Mesajele primite de un deputat: "SÎNTEM URMAȘII LUI DECEBAL / NU DORIM CA ROMÂNIA SĂ DISPARĂ"


DELIRUL antivacciniștilor. Mesajele primite de un deputat: "SÎNTEM URMAȘII LUI DECEBAL / NU DORIM CA ROMÂNIA SĂ DISPARĂ"

Proiectul legii vaccinării nu va aduce obligativitatea vaccinării, deoarece consensul politic a fost obținut pe o formă care nu prevede obligativitatea, ci doar recomandarea vaccinării cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național, potrivit Hotnews.

O eventuală prevedere ca accesul copiilor nevaccinați să fie interzis în școli și grădinițe, dorită de unele voci, riscă să fie neconstitutională și ar fi încălcat dreptul acestora la educație, astfel că nu va apărea în lege, au mai explicat sursele citate de Hotnews.

Teoretic, proiectul de lege prevede vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național, dar numai cu consimțământul scris al părinților. Părinții care refuză vaccinarea vor trebui să meargă la informări pe tema vaccinării, iar în cazul în care refuză de mai multe ori acest lucru, riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, în trepte, în funcție de numărul refuzurilor. 

După votul de astăzi din Comisie, proiectul merge în plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Încă nu am terminat raportul, am terminat şedinţa comisiei în care am dezbătut Legea vaccinării. Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim, al obligativităţii informării, de astăzi putem vorbi şi despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimţământ prezumat, aşa cum el era trecut iniţial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligaţii rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătăţii, Caselor de asigurări şi aşa mai departe. Consimţământul prezumat ar fi însemnat că de la naştere oricine ar fi considerat că îşi dă consimţământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimţământ trebuie obţinut”, a explicat preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu, citat de G4Media

Antivacciniștii: ”Nu legiferati aceasta lege barbara, altfel vom avea epidemie de cancere, boli autoimune, autism, alergii diverse” 

Sub puternica influență a știrilor false și a teoriilor conspirației, unii cetățeni au trimis parlamentarilor o serie de mesaje prin care se cere respingerea proiectului de lege.

Campania împotriva adoptării legii pentru vaccinare universală a copiilor e cea mai agresivă din tot ce am văzut până acum. Mesajele au început de ieri seară”, a scris luni deputatul PNL Ovidiu Raețchi, pe Facebook.

Liberalul prezintă și câteva exemple de mesaje primite de la cei care se opun vaccinării obligatorii. 

Ultimul mesaj primit ieri noapte a venit la 1.27: SĂ NE CONSTRUIM O ȚARĂ CU OAMENI SĂNĂTOȘI CARE SĂ NU AJUNGĂ COBAIII UNOR O.N.G.SÂ FIM MÎNDRII CĂ SÎNTEM URMAȘII LUI DECEBAL, SÎNTEM CREAȚIA LUI DUMNEZEU ȘI VENIM SĂNĂTOȘI PE ACEST PAMÎNT.TREBUIE SĂ NE UNIM ȘI SĂ DEMONSTRĂM UNEI EUROPE ÎNTREGI CĂ NU DORIM CA ROMÂNIA SĂ DISPARĂ DE PE HARTA EUROPEI.

Dimineață, la 5.56, au reînceput: Nu legiferati aceasta lege barbara, altfel vom avea epidemie de cancere, boli autoimune, autism, alergii diverse. Ganditi-va, daca aceasta lege nedreapta va trece, inclusiv dv si copiii dv vor trebui sa se supuna injectarii fortate cu tot ce se va propune si ce va impune de catre marii jucatori mondiali si veti regreta! Votati NU! Va multumesc", a scris Raețchi. 

De asemenea, deputatul a afirmat clar că mesajele nu îl intimidează și că va vota pentru adoptarea legii când va ajunge în plen.

”Pentru ca am primit mesaje pe temă în ultimele zile, vreau să spun deschis că sunt adeptul vaccinării obligatorii și voi vota pentru o lege în acest sens - pentru deblocarea căreia, de altfel, militez de doi ani. Am discutat cu cei care sunt împotriva ideii, le-am citit materialele și documentele, și nu am găsit niciun argument științific consistent în expunerea lor. Dimpotrivă: am întâlnit acolo numeroase forme de manipulare și distorsionare de date și studii. Am toată deschiderea față de îndoiala metodică în raport orice, inclusiv cu medicina consacrată, cu condiția ca aceasta îndoială să producă raționamente ceva mai solide decât cele ale teoriei pamântului plat.”, a mai scris el.

PARTIDELOR LE PASĂ MAI MULT DE VOTURILE PIERDUTE DECÂT DE BINELE PUBLIC 

În plin an electoral, partidele sunt mai îngrijorate de faptul că pierd voturile antivacciniștilor decât de sănătatea românilor. 

În ciuda faptului că atât PNL și USR înțeleg importanța imunizării copiilor, mai mulți parlamentari se gândesc de două ori înainte de a vota această lege. 

PNL a discutat acest subiect pe larg în ședința BEx, unde Ludovic Orban se declară împotriva legii de vaccinare și înclină spre o campanie de informare despre importanța vaccinului, conform Digi24

Am primit sute de mesaje pe emailul oficial de la Parlament. Noi în USR am decis să votăm această lege, însă vor fi parlamentari speriați de furia antivaxerilor care vor vota împotrivă sau se vor abține”, a declarat un deputat USR, pentru Digi24.ro. 

Chiar și deputatul USR Iulian Bulai ezită susținerea publică a acestei legi, lansând un sondaj pe propria pagină de Facebook în legătură cu vaccinarea obligatorie: 

”Astăzi, la biroul meu din Roman au venit reprezentanții unui ONG care militează împotriva vaccinării obligatorii. O problemă relevantă mai ales în situația coronavirusului cu care ne confruntăm acum. Le-am ascultat argumentele. Nu am luat nicio decizie despre cum voi vota atunci când va fi cazul. Este corect să avem legi care obligă cetățenii să se vaccineze?”, a scris el în postare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.