DELIRUL propagandei putiniste: Sputnik propune tandemul Ion Iliescu-Pleșoianu pentru… Cotroceni. Aplaudacii ”răsăritului viu”


DELIRUL propagandei putiniste: Sputnik propune tandemul Ion Iliescu-Pleșoianu pentru… Cotroceni. Aplaudacii ”răsăritului viu”

Mai vechiul nostru ”client”, Dragoș Dumitriu – propagandist putinist remunerat de Sputnik, comunistoid feroce și fost cărător de servietă la Vadim Tudor și Dan ”Felix” Voiculescu – își demonstrează din nou, cu vârf și îndesat, proverbiala-i inteligență analitică, confirmând o dată în plus că nu i s-a dus buhul degeaba.

Nici mai mult, nici mai puțin, propagandistul Sputnik lansează un apel puțin spus caraghios către nanogenarul nomenklaturist Ion Iliescu, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității, pe care-l îndeamnă să revină degrabă în prim-planul politicii și să facă echipă cu junele rusofilo-pesedist Liviu Pleșoianu (mare iubitor de ”răsărit viu”), din postura de ”manager”, pentru a susține candidatura acestuia din urmă la… Cotroceni.

Despre personajul putinist Dragoș Dumitriu, mai multe detalii AICI și AICI.

Dincolo de halucinațiile cotidiene ale lui Dragoș Dumitriu și de obsesia Sputnik pentru ”candidatul” Pleșoianu (o invenție a Antena 3), vă reamintim că, potrivit rechizitoriului Revoluției, Ion Iliescu a solicitat o invazie a Armatei Roșii, în decembrie '89, în timp  ce străzile Bucureștiului (și nu numai) se transformau într-o baie de sânge la adăpostul operațiunii ”Teroriștii”.

Iată ce debitează propagandistul putinist Dragoș Dumitriu, în una dintre cele mai recente compuneri ale sale, unde revarsă cele mai grețoase osanale la adresa lui Ion Iliescu (fostul președinte ocupă primul loc pe Lista prietenilor lui Dughin în România):

”Ce s-ar întâmpla dacă Ion Iliescu l-ar propune Congresului PSD pe Liviu Pleșoianu candidat – și ar apărea alături de el, formând… un fel de echipă? Oare nu cumva s-ar reface șansa PSD de a avea un candidat valabil, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la plecarea lui… Ion Iliescu? (…)

Deci îmi vine să întreb – oare nu cumva, nonagenarul Ion Iliescu ar avea mai multe șanse decât toți baronii sau <ioropenii> pe care PSD i-ar scoate la bătaie? (…)

Problema e că dacă Dragnea vrea să candideze, NIMENI din partid nu i se va opune! (…) Nimeni, cu o excepție: Ion Iliescu. Dacă bătrânul leu va rage în privința campaniei, se va face liniște! Că nu au ce să-i spună – prin rezultatele lor la prezidențiale, toți sunt niște pisoi în fața lui! (…)

Dar, uite, există un tânăr - deștept, bătăios, seamănă puțin cu avântații care credeau în idealurile de pe vremuri – are curaj, cultură, e un om cu idei socialiste, nu e un îmbogățit… Adică un om despre care i-ar place lui Ion Iliescu să se spună – e elevul meu (...)

O echipă Liviu Pleșoianu <concurent> - Ion Iliescu <manager> ar fi capabilă să bată orice, ba chiar în stare să pună pe roate principalul partid din țară - ca partid de stânga! - și, implicit România. Și, evident, văd alături de această echipă alte valori al PSD retrase de ceva ani – din motive care ar trebui să dispară”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.