Demersul Newsweek și al Podul.ro de a boicota politicienii care merg la Antena 3 începe să dea roade. Oana Zamfir se plânge că PNL și USR refuză să intre în direct în emisiunea ei


Demersul Newsweek și al Podul.ro de a boicota politicienii care merg la Antena 3 începe să dea roade. Oana Zamfir se plânge că PNL și USR refuză să intre în direct în emisiunea ei

Demersul publicațiilor Newsweek România și Podul.ro de a boicota politicienii care merg la trompeta securistoidă a lui Felix, Antena 3, începe să dea roade. 

Realizatoarea Oana Stancu Zamfir s-a plâns, luni, în timpul emisiunii pe care o susține la Antena 3 că reprezentanții PNL și USR au refuzat să participe la emisiune, informează aktual24.ro

Oana Zamfir vorbea în emisiune despre șansele ca moțiunea de cenzură să fie adoptată. "Nejurnalista" l-a contactat pe Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD, cerându-i un punct de vedere, apoi i s-a plans acestuia că reprezentanții Opoziției nu vor să intre în direct în emisiune.  

”Celelalte partide nu s-au exprimat până la această oră cu privire la ultimele calcule. Atât PNL, cât și USR au refuzat să intre în direct în emisiune”, a spus Oana Zamfir în timpul emisiunii sale, ”Obiectiv”.

Amintim că redacția noastră a decis să boicoteze politicienii care aleg să se ducă la Antena 3. În acest sens redăm comunicatul Podul.ro:

"Podul.ro se alătură apelului Newsweek Romania: Îi vom boicota pe toți politicienii care se duc la Antena 3!

Redacția Podul.ro vă anunță că susține în totalitate apelul lansat, sâmbătă, de directorul Newsweek România, jurnalistul Sabin Orcan, și de jurnalista Claudia Pirvoiu, Hotnews, și-i va boicota programatic, începând de astăzi, pe toți politicienii care se duc în studiourile Antenei 3, oficină a fostului turnător securistic Dan ”Felix” Voiculescu, ex-pușcăriaș de drept comun.

Așadar, această regulă li se va aplica nediscriminatoriu tuturor politicienilor, indiferent de culoare, și vă asigurăm că jumătățile de măsură sunt excluse din capul locului: nu îi vom mai prelua deloc și nici nu vom mai publica știri pozitive despre ei, indiferent de mizele electorale în care vor fi angrenați.

Vă prezentăm anunțul jurnalistului Sabin Orcan:

”Preiau ideea de la Claudia Pîrvoiu. Și vă anunț pe această cale că #NewsweekRomania îi va boicota, de azi, pe liderii politici care se duc la Antena 3.

Regula se aplică tuturor, indiferent de partid (PNL, USR-PLUS, PMP). Deci zero știri pozitive despre ei, zero preluări de comunicate de la ei, zero interviuri cu ei.

Nu ne interesează niciun argument de tip <real politik>. Nu atâta vreme cât din platourile pe care le frecventează se manipulează și se linșează fără rușine.

Dacă-și doresc voturi cu orice preț, treaba lor. Să le difuzeze mesajele alde Gâdea, Ciuvică și compania. Noi nu suntem în aceeași oală cu ei!”.

Apelul inițial a fost lansat de jurnalista Claudia Pîrvoiu:

”Aș propune presei serioase boicot în ceea ce-l privește pe domnul Barna, să-l lăsăm doar cu A3 și RTV. Ar fi chiar interesant să ajungă invitat permanent, precum Ciuvică, Pieleanu, Chiriac sau cum era, până acum doi ani, senatoarea grevista foamei, dacă o mai țineți minte”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.