Demisa Viorica Dăncilă, mutare dubioasă: a numit-o pe Gabriela Zoană secretar de stat la Ministerul Justiției!


Demisa Viorica Dăncilă, mutare dubioasă: a numit-o pe Gabriela Zoană secretar de stat la Ministerul Justiției!

Viorica Dăncilă a numit-o pe controversata Gabriela Zoană în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, potrivit Digi24.ro, deși guvernul este demis și din luna aprilie până în prezent Dăncilă nu a numit în posturile de secretar de stat rămase vacante la acest minister persoanele propuse de ministru. 

Ana Birchall a refuzat timp de trei luni să accepte numirea unor secretari de stat impuși de PSD, iar, în replică, premierul a refuzat să îi aprobe propunerile pentru aceleași posturi.  

Gabriela Zoană a intrat în Parlamentul European în 2018, când Viorica Dăncilă a eliberat un loc pentru a veni la București ca premier. A fost director adjunct la Registrul Comerțului, este licențiată în drept la Universitatea Titu Maiorescu și doctor în drept la Academia de Poliție. 

Ea nu a mai reușit să prindă un post în Parlamentul European la alegerile din luna mai, din cauza celor patru locuri eligibile cedate unor persoane din afara PSD, dar a fost preferata lui Liviu Dragnea când acesta era președintele partidului, fiind unul dintre comunicatorii cei mai agresivi ai social-democraților, mai ales în ceea ce privește mesajele anti-europene și anti-justiție. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.