Demisia lui Tedros Adhanom, solicitată de un deputat PNL: "OMS trebuie să fie în slujba sănătății cetățenilor din toată lumea, nu să se ocupe de spălarea imaginii Partidului Comunist Chinez!"


Demisia lui Tedros Adhanom, solicitată de un deputat PNL:  "OMS trebuie să fie în slujba sănătății cetățenilor din toată lumea, nu să se ocupe de spălarea imaginii Partidului Comunist Chinez!"

Deputatul PNL Matei Dobrovie a solicitat în cadrul unei postări pe Facebook demisia șefului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, din mai multe motive ce țin de gestionarea defectuoasă a crizei sanitare COVID-19: "etiopianul Tedros ne asigura că virusul nu se transmite de la om la om, că granițele nu trebuie închise în fața chinezilor, îi lăuda pe tovarășii comuniști de la Beijing". Precizările liberalului vin în contextul în care președintele Donald Trump a anunțat că SUA nu mai cotizează la OMS din cauza ”proastei gestionări” a pandemiei COVID-19. (mai multe detalii AICI)

Mai mult, Dobrovie a adăugat că "OMS trebuie să fie în slujba sănătății cetățenilor din toată lumea, nu să se ocupe de spălarea imaginii Partidului Comunist Chinez".

Dobrovie: "Președintele Donald Trump a anunțat că SUA nu mai plătește pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din cauza ”proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus. Dacă ne amintim cum etiopianul Tedros ne asigura că virusul nu se transmite de la om la om, că granițele nu trebuie închise în fața chinezilor, cum îi lăuda pe tovarășii comuniști de la Beijing, cât și faptul că SUA sunt printre țările cele mai afectate de pandemie și cu un număr mare de morți, putem spune că președintele american are dreptate.

Da, OMS a ”eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie trasă la răspundere”. OMS nu ar fi trebuit să se transforme în avocatul Chinei și al Partidului Comunist, preluând pe nemestecate propaganda acestuia, ci să protejeze cetățenii din toată lumea.

Da, SUA, în calitate de cel mai mare contributor la bugetul Organizației Mondiale a Sănătății, are dreptul să ceară și să primească explicații de la domnul Tedros. Scuzele penibile că nu trebuie politizată discuția nu țin, pentru că atunci când acesta a făcut lobby pentru China nu a făcut altceva decât să politizeze o criză de sănătate publică. Faptul că OMS a mers pe mâna comuniștilor chinezi și nu a insistat să primească acces la situația din teren din Wuhan face ca această organizație să fie și ea responsabilă de răspândirea virusului în SUA, Europa și în aproape întreaga lume.

Nu știu dacă soluția este suspendarea totală a finanțării, dar președintele OMS ar trebui să înțeleagă semnalul, să-și asume răspunderea și să-și dea demisia măcar acum. Pentru tot ce a făcut și pentru tot ce n-a făcut. OMS trebuie să fie în slujba sănătății cetățenilor din toată lumea, nu să se ocupe de spălarea imaginii Partidului Comunist Chinez".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.