Deputatul Emanuel Ungureanu despre întârzirea cu care au ajuns banii de la Ministerul Sănătății la spitale: „Principala responsabilă de această crimă cu premeditare este Georgeta Bumbac”


Deputatul Emanuel Ungureanu despre întârzirea cu care au ajuns banii de la Ministerul Sănătății la spitale: „Principala responsabilă de această crimă cu premeditare este Georgeta Bumbac”

Acuzații grave a formulat deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezăvuit și cazul pacientei incendiate la Spitalul Floreasca, la adresa controversatei Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanța Felix Stroe și până de curând cel mai important funcționar din Ministerul Sănătății, care ar fi blocat zeci de milioane de euro destinate dotării spitalelor cu echipamente de protecție.

Potrivit hotnews.ro, deputatul USR, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a acuzat, miercuri, că spitalele din România nu primiseră, până în urmă cu două zile, "nici măcar un leu de la Ministerul Sănătății pentru echipamente de protecție și materiale sanitare în vederea combaterii epidemiei de COVID 19". "Abia ieri (marți, n.red), mi-au spus mai mulți manageri de spitale, au fost trimiși primii bani de la Ministerul Sănătății pentru echipamente. Vă dați seama cât o să dureze până se achiziționează echipamentele vitale?".

Deputatul afirmă că "principala responsabilă de această crimă cu premeditare este Georgeta Bumbac (secretar general în Ministerul Sănătății - n.red.), mâna dreaptă a fostului ministru Victor Costache. Această pesedistă ținută la piept și de Guvernul PNL până acum câteva zile, a blocat finanțarea spitalelor în plină urgie națională fără ca nici măcar un singur manager de spital să se revolte”.

Potrivit deputatului, Georgeta Bumbac a fost fost ordonator de credite în ultimele luni ca Secretar General al Ministerului Sănătății "și a comis o faptă penală de o gravitate extremă, a blocat câteva zeci de milioane de euro care ar fi putut salva vieți! Din culpa directă a Georgetei Bumbac și a protectorului ei politic, Victor Costache, peste 100 de cadre medico-sanitare și alți zeci de bolnavi, au fost infectați cu COVID 19 iar unii dintre ei se zbat între viață și moarte!!! Am avertizat public de mai multe ori că această Georgeta Bumbac este toxică, ce a făcut Victor Costache? Priviți documentul din video, Victor Costache nu doar că a protejat-o pe Bumbac când a venit în Ministerul Sănătății, ci a primit din partea lui mai multă putere prin ordin de ministru în luna ianuarie 2020”. (sursa declarațiilor dep. Emanuel Ungureanu: hotnews.ro).

În ianuarie anul acesta, din ordinul fostului ministru Victor Costache, Bumbac urma să coordoneze, în calitate de secretar general, următoarele structuri din Ministerul Sănătății: 1. Direcția Generală Economică; 2. Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; 3. Unitatea de Politici Publice; 4. Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; 5. Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; 6. Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; 7. Unitatea de implementare și coordonare programe; 8. Divizia achiziții, patrimoniu și IT.

Bumbac a fost demisă din funcția de secretar general al MS abia după plecarea lui Costache din fruntea ministerului, dar, după unele zvonuri, urma să revină Direcția economică a aceluiași minister.

Detalii despre trecutul și prezentul Georgetei Bumbac AICI și AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.