Deși China se luptă să oprească începerea valului II COVID-19, chinezii se îngrămădesc la Târgul din Yulin, unde se consumă carne de câine


  • ACP
  • Jun 23, 2020 13:35
  • 3086
Deși China se luptă să oprească începerea valului II COVID-19, chinezii se îngrămădesc la Târgul din Yulin, unde se consumă carne de câine

Pandemia provocată de răspândirea noului coronavirus a convins autoritățile din China să încerce să schimbe în sfârșit obiceiurile alimentare ale chinezilor, care presupun consumul cărnii unor animale sălbatice ori de companie. Dacă vânzarea și consumul cărnii unor animale sălbatice au putut fi oprite măcar temporar în toată China, consumul cărnii de câine sau pisică a fost interzis până acum doar în orașul Shenzhen, printr-o lege dată la începutul lunii mai. În momentul de față se desfășoară în China o campanie de informare și conștientizare a populației împotriva consumului cărnii animalelor de companie, dar asta nu a oprit începerea festivalului de 10 zile din orașul Yulin, la care se comercializează și se consumă carne de câine. Mii de vizitatori vin în fiecare an la acest festival pentru a cumpăra câinii care sunt prezentați înghesuiți în cuști pentru vânzare, sau carne de la câinii gata tăiați. De asemeni, sunt și locuri unde se consumă carnea gătită a câinilor.

Activiștii care militează pentru protecția animalelor speră ca anul acesta să se desfășoare ultimul festival la care e oferită carnea de câine pentru consum, dar câtă vreme nu va exista o lege care să interzică în toată China consumul animalelor de companie, e greu de crezut că se va renunța de bunăvoie la această tradiție culinară. Deocamdată tot ce au putut face pentru oprirea desfășurării festivalului cei care militează pentru salvarea câinilor a fost să reclame autorităților faptul că numărul mare de oameni adunați în piețe și în restaurante reprezintă la acest moment un risc major pentru sănătatea publică. (sursa: AICI)

Tot luna asta au fost descoperite în Linfen, un oraș din provincia Shanxi, înghesuite grămadă în cuști minuscule, peste 700 de pisici, despre care se crede că au fost furate, care urmau să fie vândute pentru a fi gătite și consumate în restaurante tradiționale. (sursa: AICI)

Pisicile au fost găsite în curtea unui hotel ieftin de un iubitor de animale care a anunțat asociația locală de protecție a animalelor și poliția, ceea ce a făcut posibilă eliberarea lor.

Dar China rămâne în continuare însă țara unde se va consuma carnea de câine ori de pisică, chiar dacă guvernul comunist de la Beijing va interzice până la urmă această barbarie. E un obicei la care mulți dintre chinezi nu vor vrea să renunțe prea ușor indiferent de ce li se va spune ori impune din partea guvernanților, care nu par să dorească nici ei să îi pedepsească prea aspru pe consumatorii cărnii îndrăgitelor animale de companie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.