Deși "plânge" că nu mai sunt bani la buget, Firea mai risipește o sumă considerabilă pe un festival


Deși "plânge" că nu mai sunt bani la buget, Firea mai risipește o sumă considerabilă pe un festival

Consiliera USR din Consiliul General al Municipiului București, Ana Ciceală, spune într-o postare pe Facebook că primarul Capitalei, Gabriela Firea, „toacă banul public pe tot felul de manifestări pe cât de scumpe, pe atât de inutile”, după ce a spus, în urmă cu câteva zile, că Primăria se află într-un „faliment nedeclarat”.

Ana Ciceală scoate în evidență faptul că bugetul Primăriei, în ultimii trei ani, se cheltuie pe „bâlciuri, festivaluri și statui”, în loc să fi plătit o mare parte din datoriile RADET, iar cu banii dați companiilor municipale „ar fi reparat mare parte din rețeaua de termoficare din Capitală”.

Consiliera municipală precizează că pe SICAP (platforma de achiziții publice), au apărut noi achiziții pentru Festivalul de Folclor, care se ridică la un cost de 1,4 milioane de lei.

Redăm postarea consilierei Ana Ciceală. 

„Din seria, FIREA, CEL MAI IRESPONSABIL PRIMAR

”Suntem în faliment nedeclarat” spunea primarul Capitalei acum câteva zile. Între timp, pe SICAP (platforma de achiziții publice), au apărut noi achiziții pentru organizarea Festivalului de Folclor. În total, costurile pentru acest eveniment se ridică la nu mai puțin de 1,4 milioane de lei. Încă o dovadă că Gabriela Firea una spune și alta face.

Cu banii alocați în ultimii trei ani instituțiilor care se ocupă de bâlciuri, festivaluri și statui, Primăria ar fi putut plăti mare parte din datoriile RADET, iar cu banii dați companiilor municipale ar fi reparat mare parte din rețeaua de termoficare din Capitală.

Dar asta dacă Gabrielei Firea i-ar fi păsat totuși de București. Din păcate, ”primarul faliment” face singurul lucru la care se pricepe de minune: toacă banul public pe tot felul de manifestări pe cât de scumpe, pe atât de inutile”, a scris Ana Ciceală pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.