Desigur, pesediștii se pot reforma! Dar doar la Rahova sau la Jilava


Desigur, pesediștii se pot reforma! Dar doar la Rahova sau la Jilava

Eu nu mă pot lupta cu naivii care cred că într-o bună zi PSD se va lăsa de furat.

Îmi fac însă datoria să vă avertizez: permiteți PSD-ului să se reculeagă după înfrângerile din 2019 și își va reveni. Iar când își va reveni, va face exact aceleași rele pe care le-a făcut în cei 30 de ani în care a controlat România. Ba chiar va fi mai rău. Mulți credeau că plagiatorul Ponta, un mincinos patentat, e ultima treaptă pe care poate coborî Ciuma Roșie. Uite că s-a putut mai rău: după el a venit Satana de Teleorman.

Am uitat prea repede ce prefăcuți și mieroși devin când sunt la înghesuială. “Mâine, toți cei din coaliție, vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii, e un mesaj că am înțeles ceea ce ne-a transmis electoratul“ – Ponta, noiembrie 2014, după ce pierduse prezidențialele. După doi ani și câteva luni, același PSD, doar că fără Ponta, emitea celebra OUG 13/2017 care, de facto, însemna iertarea de păcate a tuturor infractorilor din Ciuma Roșie.

După ce sute de mii de oameni au ieșit în stradă în februarie 2017, PSD a făcut iar un pas tactic în spate și a anulat OUG 13/2017. Au stat cuminți câteva zile, iar în mai 2017 au legiferat recursul compensatoriu – o altă formă de amnistie și grațiere - care a scos din pușcării peste 21.000 de deținuți, inclusiv criminali, violatori și pedofili.

Acesta e PSD-ul, stimați prieteni: nu e nimic de reformat. Din februarie 2017, când unii credeau că s-au făcut cuminți, după ce au anulat OUG 13/ 2017, eu spun că nu trebuie nici uitați, nici iertați. Nu există decât o cale de urmat: radierea din registrul partidelor, pentru că o grupare infracțională nu poate avea acest statut. Din păcate, legea e făcută hoțește și doar procurorul general poate cere radierea, nu și un simplu cetățean.

Le transmit tuturor liderilor politici: doar procurorii DNA pot purta un dialog oficial cu liderii PSD. Alți actori politici nu văd ce ar discuta cu căpeteniile bandei lui Dragnea.

Ar fi, deci, o cumplită greșeală ca, acum, cu PNL la Palatul Victoria, să ștergem din memorie răul făcut de Ciuma Roșie. Greșeala asta s-a mai făcut sub prea-blegul guvern Cioloș - de fapt, tot o guvernare pro-PSD, dar care ținea în vitrină niște așa-ziși “tehnocrați“ – iar apoi ne-am trezit că Dragnea ocupă toată țara, în forță, mai întâi la locale și apoi la europarlamentare.

Acum, Ciolacu va arunca peste bord câteva hârburi, dar vor veni alții, exact ca ei, care vor face ca ei. Uitați-vă pe listele de vot din Parlament, la legile care au distrus Justiția: nu veți găsi nici un parlamentar PSD care să se fi opus. Cum poți să-i crezi că au învățat ceva și s-au schimbat? Ei nu știau ce rău fac?

Acum, cât e Ciuma Roșie în corzi, trebuie scoși definitiv din politică toți complicii Satanei de Teleorman. Cum? Soluții sunt nenumărate. Voință politică să fie. De blaturi, m-am cam săturat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.