Dictatura lui Pandele: candidații USR-PLUS nu sunt lăsați să participe la locale în Voluntari. Relatările lui Vlad Voiculescu, Cătălin Teniță și Shere Marinescu


Dictatura lui Pandele: candidații USR-PLUS nu sunt lăsați să participe la locale în Voluntari. Relatările lui Vlad Voiculescu, Cătălin Teniță și Shere Marinescu

Președintele PLUS București Vlad Voiculescu a semnalat marți faptul că soțul Gabrielei Firea, primarul orașului Voluntari Florentin Pandele, blochează împreună cu camarila sa, în mod abuziv, candidaturile USR-PLUS. Totodată, Vlad Voiculescu a precizat că marţi, ultima zi pentru depunerea candidaturilor, reprezentanţii Alianţei USR-PLUS s-au prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nu a fost primită spre înregistrare, iar refuzul a fost consemnat de către executor. Semnăturile digitale au fost acceptat doar după ce Alianţa a ameninţat cu intervenţia Poliţiei.

"A fost invalidată o parte considerabilă din listele de susținători depuse, astfel încât să rămână un număr de semnături mai mic decât cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de către Alianța USR PLUS. Probabil că nu tot întâmplător, pentru a menține numărul de semnături sub cele necesare, nu s-a permis depunerea ieri, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către Alianță", a subliniat Vlad Voiculescu.

Pe cale de consecință, Alianţa USR-PLUS Ilfov a anunțat că va contesta hotărârea Biroul Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari de a nu permite candidaților USR-PLUS să candideze la alegerile locale.

Vlad Voiculescu, pe Facebook: "Ce mai face famiglia Firea-Pandele:

⛔️ În Voluntari, fieful lui Pandele, ne opresc abuziv candidaturile. Avem în echipa USR PLUS Voluntari urbaniști, economiști, ingineri software, experți contabili, profesioniști în domeniile lor de care celor din actuala administrație le este foarte frică, pentru că știu că odată intrați în consiliul local vor face tot posibilul să scoată la lumină tot ceea ce a fost bine ascuns timp de zeci de ani.

Chiar în ziua publicării scandalului fabricii de semnături de la Sectorul 5, Biroul Electoral de Circumscripție din orașul Voluntari, Ilfov a votat 😲opinia aberantă că scrisul persoanei care a semnat declarația din subsolul paginii cu semnături trebuie să fie același cu cel din fiecare casetă din lista respectivă în care au fost completate datele personale ale semnatarilor.

📝Semnăturile noastre au fost strânse „pe bune”, în stradă, de voluntari care au vorbit cu fiecare om în parte. Sunt semnături a căror autenticitate este confirmată prin datele personale pe care fiecare voluntar și le-a trecut în declarația de la sfârșitul fiecărei liste. Unii oameni au vrut să își scrie datele cu mâna lor, altora ne-a fost mai ușor să îi lase pe voluntarii noștri să le completeze și ei doar au semnat. În nicio altă localitate nu s-a pus această problemă și semnăturile de susținere ,strânse în aceleași condiții, au fost validate fără probleme.

Pe acest considerent a fost invalidată o parte considerabilă din listele de susținători depuse, astfel încât să rămână un număr de semnături mai mic decât cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de către Alianța USR PLUS. Probabil că nu tot întâmplător, pentru a menține numărul de semnături sub cele necesare, nu s-a permis depunerea ieri, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către Alianță.

Astăzi ne-am prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nici nu a fost primită spre înregistrare, refuz consemnat de către executor. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am amenințat că vom solicita intervenția Poliției și după ce colegii noștri au stat 3 ore în fața primăriei.

Afișarea hotărârii a fost amânată cât de mult posibil pentru a nu mai avea timp de depunere a altor acte, azi fiind ultima zi din calendarul electoral de depuneri. Alianța USR PLUS Ilfov va contesta hotărârea întrucât reprezintă o încălcare a dispozițiilor legale, un abuz evident care are ca singur scop împiedicarea candidaților USR PLUS să candideze la alegerile locale în Voluntari. Analizăm posibilitatea formulării de plângeri penale împotriva persoanelor ce au săvârșit și alte abuzuri și încălcări a legislației, cum ar fi împiedicarea accesului reprezentantului nostru sau exprimarea opiniei și influențarea votului de către persoane ce nu aveau acest drept.

👨‍🦰Bogdan Rolea, candidatul USR PLUS la Primăria Voluntari despre această situație revoltătoare: „Semnăturile pe care le-am depus sunt strânse in stradă, direct de la cetățenii Orașului Voluntari. Am încredere totală în justiția din Romania și ne vom folosi de toate pârghiile legale pentru a contesta această „opinie” abuziva a unor membri din Biroul Electoral de Circumscripție.”

👩‍🦰 Oana Cambera, avocat și candidat USR PLUS pentru Consiliul Județean Ilfov: „Acțiunile săvârșite de anumiți membri ai Biroului Electoral de Circumscripție nr. 8 Voluntari, conectați prin diferite legături cu actualul primar, reprezintă grave abuzuri și încercări de intimidare a candidaților noștri. Este singura circumscripție electorală din Ilfov unde reprezentantului Alianței în Biroului Electoral nu i-a fost permis accesul ori i-au fost îngrădite în mod repetat drepturile de a participa la procedura prevăzută de legea electorală. Dezbaterile și invocarea articolelor de lege sunt egale cu zero în cadrul acestui birou electoral, unde mai nimeni nu vrea să asculte „de lege” și unde trebuie să ne luptăm până și pentru a obține un număr de înregistrare. Utilizarea intimidării, singurul mecanism pe care acești oameni îl cunosc, disperați să își mențină rețeaua de relații, nu va împiedica însă Alianța USR PLUS să continue eforturile de aplicare corectă a dispozițiilor legale în Voluntari”.".

Shere Marinescu, membru USR-PLUS, a relatat pe Facebook că practic gașca lui Pandele a fost nemulțumită că semnăturile au fost autentice, strânse în stradă zile în șir.

Marinescu, pe Facebook: "La Voluntari, la Pandele/Firea acasă, ne-au refuzat semnături pentru că scrisul de mână de la semnături era diferit de scrisul de mână care își asumă corectitudinea datelor în josul paginii/tabelului.

Băăă... păi oricine a fost în viața lui să strângă semnături sau care a semnat știe că unii oameni vor ei să își scrie singuri datele. Așa arată, frate, alea adevărate, strânse în stradă, cu tot felul de scrisuri diferite, de la oameni reali, diferiți. Ei sunt obișnuiți cu alea copiate de angajații Primăriei, copiate de aceeași mână de sus până jos.

Îți stă mintea în loc... ei, de fapt, vor de-alea furate. Cât de prost să fii?

Da nu e de râs deloc că au refuzat exact cât să iasă sub minimul necesar și în acest moment nu putem candida în Voluntari. Oamenii noștri stau și acum prin fața Biroului Electoral cu executorul judecătoresc și cu poliția".

De asemenea, Cătălin Teniță, membru PLUS, a insinuat care este de fapt motivul pentru care Pandele încearcă sabotarea candidaturilor USR-PLUS în Voluntari și anume scorul obținut de Alianța 2020 la alegerile europarlamentare din 2019.

Teniță, pe Facebook: "Pe scurt:

1. La alegerile europarlamentare USRPLUS a luat in Voluntari 6080 voturi, PSD 3912 voturi, PNL 3749 voturi. USRPLUS avea sanse serioase sa ii ameninte scaunul lui Pandele (ala pe care s-a urcat la inceperea anului scolar).

2. Zilele acestea, la depunerea semnaturilor pentru candidatii USRPLUS au fost respinse cele date in mod digital (singura circumscriptie locala care a facut asta) si au fost scoase din calcul pe motive inchipuite suficient de multe incat USRPLUS sa aiba un numar de semnaturi sub prag.

Este o mizerie ingrozitoare, orchestrata de Pandele, sotul lui Firea".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.