Dictatură parlamentară marca PSD. Doi deputați reclamă cu NU au fost lăsați să ia cuvântul în plen

Deputatul PNL Pavel Popescu a relatat miercuri că PSD nu îl lasă să ia cuvântul în plen, deși liderul grupului pesedist din Camera Deputaților, Alfred Simonis, face tot felul afirmații nefondate potrivit cărora "pe data de 13 martie, parlamentarii PNL s-au testat de COVID-19 în Parlament "pe șestache" în timp ce noi restul, a trebuit să amânăm testările"

În realitatea, "parlamentarii PNL, membrii și angajați ai Parlamentului cât și reprezentanți ai presei au fost testați in baza anchetei epidemiologice survenită după contactul cu un coleg infestat cu COVID-19", a precizat deputatul PNL. 

Întrucât PSD nu i-a permis să ia cuvântul în plen, Pavel Popescu a lansat pe Facebook o serie de întrebări pentru președintele pesedist, Marcel Ciolacu, printre care și următoarea: "Dacă în data de 13 martie, în biroul său din Parlament a fost testat pentru COVID-19 alături de liderul deputaților PSD Alfred Simonis și de Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu?".

Popescu, pe Facebook: "În timp ce vă scriu aici mi se refuză luarea de cuvânt în plenul Camerei Deputaților și astăzi, în aceeași ședința de plen, pentru a 5-a oară, liderul grupului PSD Alfred Simonis, a făcut următoarea afirmație: "pe data de 13 martie, parlamentarii PNL s-au testat de COVID-19 în Parlament "pe șestache" în timp ce noi restul, a trebuit să amânăm testările."

Menționez că parlamentarii PNL, membrii și angajați ai Parlamentului cât și reprezentanți ai presei au fost testați in baza anchetei epidemiologice survenită după contactul cu un coleg infestat cu COVID-19, aceeasi procedură prin care, de exemplu, pasagerii unui avion în care călătorește un pacient infectat și descoperit, sunt testați. În cazul în care parlamentarii PNL nu s-ar fi testat și s-ar fi prezentat la ședința de vot din 14 martie, astăzi ar fi avut cu siguranță dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în urma plângerilor făcute de cei de la PSD.

Drept urmare, îi solicit public domnului Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, răspuns la următoarele 3 întrebari:

1. Dacă în data de 13 martie, în biroul său din Parlament a fost testat pentru COVID-19 alături de liderul deputaților PSD Alfred Simonis și de Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu?

2. Dacă în data de 14 martie, înainte de votul pentru învestirea Guvernului Orban, domnul Marcel Ciolacu, Președinte al Camerei Deputaților cât si domnul Alfred Simonis, lider al grupului PSD, au folosit ocazia de a se retesta pentru COVID-19 în cadrul punctului de testare improvizat în Parlament?

3. Conform reflexului dvs. de a înființa comisii de anchetă, dacă considerați că este oportună înființarea unei astfel de comisii pentru aflarea răspunsurilor la aceste întrebări, răspunsuri datorate românilor pe care îi mințiti zilnic de la pupitrul Parlamentului?".

Totodată, și deputata Ana Birchall, fostă ministră a Justiției, a atras atenția că nu este lăsată să ia cuvântul în plen:  "Am solicitat sa mi se dea cuvantul la punctul 1 sa pot spune cateva cuvinte legat de Codul Administrativ, dar desi am insistat nu mi se da cuvantul! Totusi sunt membru al Parlamentului chiar daca nu fac parte dintr-un grup politic! Am dreptul sa vorbesc! Cui ii este teama de ce spun?", a scris Birchall pe Facebook

De menționat că Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, a condus ședința de plen de astăzi, iar la un moment dat a fost delegat deputatul PSD Florin Iordache