DICTATURA PSD. Carmen Dan vrea să decapiteze POLIȚIA RUTIERĂ pentru că îndrăznește să sancționeze pesediști. Chestorul Brăcea este „într-o procedură avansată de destituire”


  • Podul
  • Apr 2, 2019 08:13
  • 51963
DICTATURA PSD. Carmen Dan vrea să decapiteze POLIȚIA RUTIERĂ pentru că îndrăznește să sancționeze pesediști. Chestorul Brăcea este „într-o procedură avansată de destituire”

Șeful Poliției Rutiere ar fi fost luat în vizor de ministrul Internelor, Carmen Dan, pentru situațiile repetate în care demnitari ai PSD au fost amendați pentru depășirea vitezei, potrivit unor surse din MAI, citate de B1 TV. Carmen Dan ar încerca să-l demită pe șeful de la Rutieră, chestorul Florentin Brăcea, pentru că i-ar crea probleme cu colegii din partid.

Informațiile au apărut în contextul în care senatorul PSD Claudiu Manda a rămas fără permis, după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea cu 125 de km pe oră în localitatea Mihăilești, județul Giurgiu. El a fost sancționat cu o amendă de 1.305 de lei și suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a declarat că Florentin Brăcea este ”într-o procedură avansată de destituire”. 

”Știu că domnul Brăcea deja este într-o procedură avansată de destituire din funcția publică. Eu știu că domnul Brăcea, în opinia doamnei Carmen Dan, nu corespunde acestei funcții. În opinia mea, da. Au declanșat o procedură de cercetare disciplinară cu încălcarea unor reguli de drept. Mai multe lucruri are în componență această poveste, dar un lucru este simplu: domnul Brăcea și-a făcut datoria, își face treaba și probabil că deranjează”, a spus Dumitru Coarnă.  

Întrebat dacă poate confirma că întreaga discuție care îl are în vizor pe Florentin Brăcea a pornit de la scandalul plăcuțelor de înmatriculare anti-PSD, Coarnă a răspuns: ”Da, de acolo a plecat. Domnul Brăcea a tratat acea situație în limitele legii”. 

”Din câte știu eu, povestea cu domnul Manda a fost foarte simplă, și-a recunoscut vinovăția și a acceptat situația de fapt. Problema de fond este că în momentul în care încerci să-ți faci datoria conform fișei postului, devii indezirabil și atunci trebuie să fii înlocuit cu unul care e obedient și care răspunde «prezent» la tot ceea ce înseamnă solicități politice”, a mai spus Dumitru Coarnă. (SURSA: b1tv.ro)

De altfel, proaspăta mireasă Olguța Vasilescu a avut o ieșirea virulentă la adresa Poliției Rutiere chiar în seara în care ginerică Manda a rămas fără permis, acuzând că au dat informațiile despre situația soțului pe surse, nu într-un comunicat oficial. "În comuna Mihăileşti cred că era. A condus cu viteză. La 16.00 trebuia să fie în Parlament, pentru că el era preşedinte de şedinţă şi într-adevăr ne grăbeam. M-a deranjat un lucru că s-a dat asta pe surse. Putea poliţia română să dea comunicat. Nu a protestat nimeni. Am spus doar că ne grăbim şi că îi rugăm să redacteze mai repede procesul verbal. Presupun că ne-au recunoscut dacă au dat la toată presa pe surse. E jenant pentru Poliţia Română să reacţioneze aşa. Ori dai comunicat, ori nu dai nimic. (...) Am plecat mai târziu din Craiova şi soţul meu se grăbea să ajungă la şedinţa de plen a Senatului", a spus fostul ministru al Muncii la România TV, unul din posturile de propagandă antijustiție.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.