Din lac în puț: Propunerea Vioricăi pentru locul lăsat liber de Carmen Dan, O CĂPUȘĂ pesedistă de-a lui Mazăre


Din lac în puț: Propunerea Vioricăi pentru locul lăsat liber de Carmen Dan, O CĂPUȘĂ pesedistă de-a lui Mazăre

Senatorul Nicolae Moga, deținător de diplomă și beneficii de „revoluționar”, vecin de vilă în Mamaia cu frații Mazăre, a parazitat vreme îndelungată regia de transport din Constanța prin firma sa SC. Clean Control ITC SR. Amintim că Nicolae Moga este propunerea PSD de ministru de Interne, care să îi ia locul găzarei Carmen Dan. 

Consilierii locali municipali din Constanța s-au reunit, pe 30 mai, în ședința ordinară, în cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre, printre care unul cu o importanță aparte. Proiectul de hotărâre privind transmiterea în administrarea RAEDPP a unor imobile aflate în domeniul privat al municipiului se referă la Piața Filipescu unde, printre altele, a funcționat și SC Clean Control ITC SRL Constanța, societate comercială de tristă amintire atât pentru constănțeni, cât mai ales pentru RATC. Firma controlată de senatorul PSD, Nicolae Moga, nu a fost parte componentă a vântului schimbării din ultima perioadă, așa că vremea căpușării în stil mafiot a apus. La RATC s-au schimbat multe între timp, începând de la conducere și până la controlori. În prezent, RATC asigură serviciul de control bilete și abonamente de călătorie prin personal propriu, iar convingerea este una generală în cadrul Regiei locale de transport: „Cu mai puțin de 20 de oameni facem ce făcea Clean Control cu 50”.

Clean Control a tocat banii constănțenilor și a evitat cu măiestrie orice verificare a statului în fiecare an, timp de mulți ani. Între timp, senatorul Moga s-a falimentat controlat. Fără banii constănțenilor și ai RATC, Clean Control și-a suspendat activitatea pe 1 februarie 2019.

Reținem că SC Clean Control s-a retras în glorie, asemenea oricărei firme de parlamentar care se respectă, fără pierderi, cu profit deloc mic, semn mai mult decât evident că singura menire a acestei societăți comerciale a fost strict de căpușare a RATC

Senatorul social-democrat constănțean, Nicolae Moga, este un fel de dinozaur al politicii locale. Apărut din fundătura anonimatului, acum mulți ani, a fost suficient de abil ca să șerpuiască prin cercurile de putere. Marile schimbări politice, atât locale cât și naționale, nu l-au atins, Moga reușind de fiecare dată să combine jurământul de credință cu trădarea pentru ca el să cadă mereu în picioare! A fost atât de abil, încât Nicolae Moga a rezistat căderii lui Nicușor Constantinescu, în paralel trădând rând pe rând zonele din județul Constanța unde era responsabil de partid. În aceste zone, în prezent nu mai calcă, pentru că știe de ce…

Astăzi, ancorat în relațiile pe care și le-a făcut de-a lungul timpului în București, este un fel de influencer pentru județul Constanța, ipostază pe care o flutură mai-marilor de la Constanța, în speranța că va fi crezut. Momentan, funcționează.

Parașutat de mulți ani în Parlamentul României, Nicolae Moga vinde și astăzi la Constanța iluziile omului serios și neobosit tăietor de panglici, care îi oferă garanția că rămâne în cărțile politicii localo-naționale. În realitate, Nicolae Moga este suficient de abil ca să bubuie tot ce prinde în cale: zone de interes de partid, investiții, calcule și rațiuni politice sau… fonduri de vânătoare, scria Tomisnews.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.