Din lac în puț! Un an de la prăbușirea lui Plahotniuc

Azi se împlinește un an de când regimul Plahotniuc a fost înlăturat. Este un motiv de sărbătoare? Evident că nu. Asta pentru că lucrurile se înrăutățesc de la o zi la alta.

Plahotniuc nu este la închisoare, e doar fugit din Republica Moldova. Pentru tot răul pe care l-a făcut, locul lui este la pușcărie, să nu uităm asta.

După prăbușirea șefului suprem, cei mai mulți dintre oamenii lui Plahotniuc s-au repliat rapid. Acum ei lucrează pentru rusofilul Igor Dodon, care a devenit noul păpușar. Unul mai rău decât era Plahotniuc, fiindcă Dodon nu are nici pe departe inteligența oligarhului.

Mediatic, trustul lui Dodon continuă să-și sporească puterile în detrimentul trustului coordonat de oamenii rămași fideli lui Plahotniuc.  

Principalii pioni ai opoziției – mă refer la PAS și PPDA – au pierdut puterea fiindcă au stat prea mult alături de Igor Dodon & PSRM. Este și vina lor, s-o spunem pe șleau, că Dodon a devenit atât de puternic. Populația și-a pierdut încrederea în ei. În fond, asta și-a și dorit Moscova: o scurtă guvernare a pro-rușilor cu forțele pro-europene, dar doar pentru compromiterea celor din urmă.

De notat și faptul că, la acel moment, România nu a contat absolut deloc în luarea deciziei vizând îndepărtarea lui Vlad Plahotniuc.

Dacă acum un an a fost înlăturat Plahotniuc, oare cât va mai trece până vom scăpa și de Dodon?