Din lac în puț! Un an de la prăbușirea lui Plahotniuc


Din lac în puț! Un an de la prăbușirea lui Plahotniuc

Azi se împlinește un an de când regimul Plahotniuc a fost înlăturat. Este un motiv de sărbătoare? Evident că nu. Asta pentru că lucrurile se înrăutățesc de la o zi la alta.

Plahotniuc nu este la închisoare, e doar fugit din Republica Moldova. Pentru tot răul pe care l-a făcut, locul lui este la pușcărie, să nu uităm asta.

După prăbușirea șefului suprem, cei mai mulți dintre oamenii lui Plahotniuc s-au repliat rapid. Acum ei lucrează pentru rusofilul Igor Dodon, care a devenit noul păpușar. Unul mai rău decât era Plahotniuc, fiindcă Dodon nu are nici pe departe inteligența oligarhului.

Mediatic, trustul lui Dodon continuă să-și sporească puterile în detrimentul trustului coordonat de oamenii rămași fideli lui Plahotniuc.  

Principalii pioni ai opoziției – mă refer la PAS și PPDA – au pierdut puterea fiindcă au stat prea mult alături de Igor Dodon & PSRM. Este și vina lor, s-o spunem pe șleau, că Dodon a devenit atât de puternic. Populația și-a pierdut încrederea în ei. În fond, asta și-a și dorit Moscova: o scurtă guvernare a pro-rușilor cu forțele pro-europene, dar doar pentru compromiterea celor din urmă.

De notat și faptul că, la acel moment, România nu a contat absolut deloc în luarea deciziei vizând îndepărtarea lui Vlad Plahotniuc.

Dacă acum un an a fost înlăturat Plahotniuc, oare cât va mai trece până vom scăpa și de Dodon?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.