Directoarea adjunctă a propagandiștilor de la Sputnik a încetat din viață. Îndoliați, oamenii Kremlinului i-au compus un elogiu demn de Pravda


Directoarea adjunctă a propagandiștilor de la Sputnik a încetat din viață. Îndoliați, oamenii Kremlinului i-au compus un elogiu demn de Pravda

Margarita Țvic, soția directorului agenției oficiale de propagandă a Rusiei - Sputnik Moldova - a decedat. Aceasta a fost director adjunct al propagandiștilor de la Sputnik și o apropiată a familiei Șor.

Presa din Moldova scrie că Margarita Țvic a stat în spatele companiei „Klassika Media” SRL, fondatoare a „Media Resurse” SRL. Această companie gestionează posturile „Orhei TV” și „Televiziunea Centrală”.

Numele lui Vladimir Novosadiuk, directorul Sputnik și al soției sale, Margarita Țvic, apare în raportul Kroll 2, în care Ilan Șor apare ca beneficiar principal în cazul „furtului miliardului”. Potrivit documentului, soții, fiind acționari ai Unibank, au împrumutat 12 milioane de lei de la Harrogate Consulting.

Cu această ocazie, propagandiștii de la Sputnik i-au dedicat un elogiu grețos, demn de Pravda, în paginile publicației. Pentru aceștia, Margarita Țvic era "un om deosebit, neordinar, luminos, o legendă a jurnalisticii noastre".

"Pe Margarita Borisovna o iubeau toți și ea îi iubea pe toți. Cu ea erau prieteni mii de oameni și fiecăruia ea îi dăruia generos din dragostea sa, fără a pretinde ceva în schimb. Ea prima sărea în ajutor celor care ajungeau la nevoie și când aveau nevoie. Ea știa să-l identifice pe cel care avea o problemă, căruia îi era rău, care avea nevoie de susținere, de compătimire, de un cuvânt bun", mai scriu cei de la Sputnik.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.