Disperare mare în PSD. Întrucât se apropie 10 august, PSD-iștii au comis abuzuri în Parlament pentru a spori atribuțiile Poliției și Jandarmeriei, proiect de lege inițiat de Carmen Dan și Florin Iordache


Disperare mare în PSD. Întrucât se apropie 10 august, PSD-iștii au comis abuzuri în Parlament pentru a spori atribuțiile Poliției și Jandarmeriei, proiect de lege inițiat de Carmen Dan și Florin Iordache

PSD este disperat chiar în aceste momente, în cursul zilei de marți, 25 iunie, să sporească atribuțiile Poliției. După ce un proiect al Guvernului, cu acelaşi conţinut, a fost declarat neconstituţional, în urma sesizării CCR, Florin Iordache și Carmen Dan încearcă acum să aibă succes în Parlament. Puteți consulta AICI proiectul de lege, iar AICI expunerea de motive. Astfel, la votul privind proiectul de lege iniţiat de Carmen Dan prin care sunt extinse atribuţiile Poliţiei şi Jandarmeriei, votul a fost repetat de trei ori după ce celor din PSD nu le ieşea votul, relatează b1.ro. În cele din urmă, Comisiile parlamentare din Camera Deputaților au adoptat, marți, cu voturile PSD, ALDE și UDMR, proiectul de lege menționat anterior. Proiectul urmează să fie supus votului final în plen, în calitate de for decizional.

Una dintre prevederile proiectului de lege vine împotriva protestatarilor. Astfel, Carmen Dan și Florin Iordache au introdus o prevedere care le permite polițiștilor legitimarea și chiar ducerea la secție a românilor care participă la proteste care nu au aprobare. Nu este exclusă nici folosirea forței fizice pentru asta. Amintim că se anunță un protest de amploare în data de 10 august 2019, la un an după ce Jandarmeria a acționat violent și abuziv împotriva românilor pașnici ce manifestau împotriva PSD în Piața Victoriei. Astfel, PSD-iștii sunt disperați să își creeze mai multe pârghii legale să continue cu abuzurile împotriva românilor liberi care sunt nemulțumiți de actuala guvernare și aleg să protesteze. 

Privitor la această situație, liberalul Ovidiu Raețchi este cel care a atras atenția și a declarat că nu a văzut niciodată "atâta disperare de a împinge o lege pe gâtul Parlamentului şi al cetăţenilor români". Totodată, deputatul PNL subliniază că "nu s-a schimbat nimic în PSD după dispariţia lui Dragnea în penitenciar, vocaţia minciunii şi a hoţiei a rămas neschimbată".

"PSD e la fel de sinistru ca pe vremea lui Dragnea. Azi şi-au împins ilegal în Comisiile reunite Juridică şi de Apărare proiectul de lege Dragnea-Carmen Dan-Iordache pentru sporirea atribuţiilor Poliţiei (respinsă deja de CCR şi reîncălzită) deşi se votase pentru amânarea ei la propunerea PNL. Pur şi simplu au minţit în faţă pe toata lumea, furând două voturi, deşi erau filmaţi de presă. Încă dezbat pe ea, sfidând pe toată lumea. Nu am văzut niciodată atâta disperare de a împinge o lege pe gâtul Parlamentului şi al cetăţenilor români. Nu, nu s-a schimbat nimic în PSD după dispariţia lui Dragnea în penitenciar, vocaţia minciunii şi a hoţiei a rămas neschimbată", a scris deputatul PNL Ovidiu Raețchi pe Facebook. 

"Era clar că sunt gata să facă orice încă de săptămâna trecută, când au încercat să pună şedinţa în timpul moţiunii de cenzură, dar au fost prinşi. Iordache coordonează procesul şi se comportă exact ca în perioada Ordonanţei 13. Sunt absolut disperaţi să treacă proiectul, probabil vor să utilizeze introducerea antitero în atribuţii pentru a-şi face un mic SRI personal. Cum să furi tocmai la o lege a Poliţiei?", a declarat, pentru B1.ro, Ovidiu Raeţchi (PNL), vicepreşedintele comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţa naţională din Camera Deputaţilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.