Diversiunea lui Petrov – boierul cult Paleologu - duce circul politic la alt nivel: cere să fie ajutat de „prietenii” din USR contra lui Dan Barna și susține că o jurnalistă a țipat în timpul unui interviu. „Știu de ce era atât de furioasă...”


Diversiunea lui Petrov – boierul cult Paleologu - duce circul politic la alt nivel: cere să fie ajutat de „prietenii” din USR contra lui Dan Barna și susține că o jurnalistă a țipat în timpul unui interviu. „Știu de ce era atât de furioasă...”

Theodor Paleologu muncește serios pentru cele câteva procente cu care se va alege la finalul cursei pentru Cotroceni: se victimizează, atacă, lovește, apoi țipă că îl doare, cere ajutorul, vituperând la foc automat pe Facebook împotriva lui Dan Barna, candidatul USR, pe care încearcă, prin postări jenante, să-l dezbine cu foști sau actuali colegi de partid. 

Mai întâi, Paleologu face apel public la „prietenii” din USR care asistă, loviți de muțenie, la linșajul la care ar fi supus de „popaganda barnistă”: „Sunt consternat să constat că propaganda barnistă, în frunte cu Andrei Caramitru, a preluat toate mizeriile PSD-iste, USL-iste și anteniste împotriva mea. Nu fac decît să reîncălzească ciorba fetidă din perioada denumită de Patapievici "anii urii". Aceleași poze, aceleași minciuni, aceleași răstălmăciri, aceleași calomnii.
Mă dezamăgește tăcerea prietenilor din USR: Clotilde Armand, Gabriel Waspusch, Mihai Guran, Sergiu Moroianu, Cristian Seidler, Roxana Wring, Nicușor Dan, Dumitru Dobrev și atâția alții”.

Apoi, anunță, tot public, că-l susține pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei. Potrivit unor informații g4media.ro, în USR sunt, în prezent, tensiuni serioase cu privire la candidatura lui Nicușor Dan, care nu ar fi dorită de conducerea „controlată” de Dan Barna, tentată mai degrabă să susțină candidatura lui Vlad Voiculescu de la Plus.

Într-o altă postare, recomandă interviul acordat pentru ziare.com, reclamând întrebările care i-au fost adresate, poza reprodusă greșit și atitudinea jurnalistei Ioana Ene Dogioiu: „În ciuda unor erori de transcriere și a unor omisiuni de detaliu, vă semnalez interviul meu cu doamna Dogioiu de la ziare.com. Regret că întrebările au vizat în prea mică măsură probleme de fond și proiectele cu care mă prezint în fața alegătorilor. Dar nu mă sperie nici o întrebare. Dimpotrivă, mă stimulează.

Nota Bene: Poza de mai jos e reprodusă pe dos: batista se pune la stînga, nu la dreapta. În fundal se poate vedea o superbă pictură a lui Paul Timofei din expoziția Roma de la Casa Paleologu.

UPDATE. E genială doamna Dogioiu: m-a comparat cu Nicolicea pe pagina dânsei de Facebook: "Un interviu socant pentru mine. Doar Nicolicea s-a mai comportat asa in toti anii mei de interviuri." Șocate au fost și cele patru persoane, care lucrau în camera de alături, auzind cum țipa la mine. Eu nu sînt șocat, pentru că mă aștept la orice. Cu zîmbetul pe buze, pentru că știu de ce era atît de furioasă..”.

Jurnalistul și scriitorul Dan Alexe taxează și el într-o postare aberațiile candidantului susținut de fostul turnător Petrov (Traian Băsescu): ”Theodor Paleologu scrie că e "consternat" să vadă cum e atacat de propaganda "barnistă" și interpelează direct pe FB o serie de "prieteni din USR", întrebându-i de ce tac când văd cum e terfelit de alde Caramitru. Ba chiar dă nume din USR de care zice că e "dezamăgit": Clotilde Armand, Nicușor Dan etc.

Theodor Paleologu pare că trăiește intr-o piesă de Delavrancea, nu in România alegerilor prezidențiale. Vlăstare bizantin, prietenii pe care îi înșiri sunt de la USR, da? Ăștia-s ăia din față, adică adversarii tăi. Ei nu-s cu tine, au candidatul lor împotriva căruia tu lupți. Candidatul lor îți vrea gâtul. Prietenii pe care i-ai înșirat te doresc în țărână, unde erai nechemat. E mai clar acum? Îți vor gâtul, da, ca în Bizanț.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.