DNA seamănă panică în PSD. Viorica Vasilica Dăncilă, terifiată de ideea că va fi „săltată” de procurorii anti-corupție. Ea a fost certată în direct la Antena3 de doi „jurnaliști” de casă ai PSD


DNA seamănă panică în PSD. Viorica Vasilica Dăncilă, terifiată de ideea că va fi „săltată” de procurorii anti-corupție. Ea a fost certată în direct la Antena3 de doi „jurnaliști” de casă ai PSD

Viorica Vasilica Dăncilă a citit, prin telefon, în direct, de pe tradiționalele foi un scurt comentariu care s-a dorit un răspuns curajos și ferm la adresa informației potrivit căreia actualul președinte social-democrat, Marcel Ciolacu, ar fi spus că  fostul premier PSD și candidat la Cotroceni ar fi una dintre persoanele vizate de ancheta DNA privind felul în care a fost cheltuită subvenția primită de la stat. Mai mult, potrivit unor informații venite pe surse, Ciolacu ar fi anunțat în interiorul partidului că Dăncilă ar urma să fie „săltată”de DNA în perioada următoare. Ciolacu ar fi făcut aceste „dezvăluiri” la Constanța în cadrul unor întâlniri cu lideri locali. Detalii AICI

În ciuda aparentei detașări față de această posibilitate, Dăncilă nu a părut foarte în largul său chiar dacă intervenția sa telefonică a avut loc la televiziunea de casă a partidului mafie, Antena3, în compania unor lătrăi fideli social-democraților.

„Nu cred acest lucru (că ar exista o anchetă DNA, n.red). Ca regulă, nu comentez declarații pe surse. Nu cred că domnul Ciolacu a făcut astfel de declarații. Ar fi cel puțin bizar dacă domnul Ciolacu ar ști pe cine vor chema procurorii la DNA. Eu, personal, nu știu să existe vreo anchetă privind derularea campaniei prezidențiale a PSD. Într-adevăr, din câte știu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin președinte al partidului. Vă garantez că eu, în calitate de președinte de partid și de prim-ministru, am respectat întotdeauna legea.

De asemenea, vreau să menționez că de activitatea financiară, contracte care vizau campania electorală, s-a ocupat secretarul general și trezorierul partidului. Sunt sigură că activitățile financiare s-au derulat corect, din punct de vedere legal, în toată această perioadă. (...) Dar văd că în spațiul public a apărut această știre care efectiv pe mine m-a uimit pentru că sunt direct vizată, dar nu am cunoștință de așa ceva", a spus Dăncilă, în direct la Antena 3, cu un ușor tremur în glas.

Fostul premier a fost corectată rapid din platou cu privire la „surse” pe care le-ar fi pus la îndoială, Adrian Ursu și Radu Tudor atrâgându-i atenția insistent că informațiile și sursele Antenei3 sunt sigure.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.