DOCUMENT EXCLUSIV Georgică Severin instaurează TIRANIA la SRR. Sluga lui Dragnea amenință, umilește și abuzează angajații radioului public

Sub protecția coaliției PSD-ALDE (beneficiind, în mod direct, de sprijinul lui Liviu Dragnea) și confruntat cu rezultate proaste (prăbușirea audiențelor, risipirea banilor publici), dar și cu imposibilitatea de a-și câștiga un respect profesional, Georgică Severin a trecut la faza amenințării angajaților SRR.

Întâi ea s-a produs în birouri închise, în spații mai restrânse, cu nervi, țipete și urlete, jignirea interlocutorilor, umilirea femeilor. Apoi s-a transferat în ședințele de sumar de dimineață, unde Georgică Severin are incursiuni abrupte, cu punere la punct a interlocutorilor, în tematicile editoriale propuse, pe care nu le înțelege și le compară doar cu percepțiile proprii, păreri ale familiei sale, opinii total neprofesioniste pe care le emite, spre uluirea managerilor.

”Au tăiat ei de la SRI, să nu vă faceți iluzii privind bugetul SRR”, a zis șeful Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, în ședința editorială de vineri dimineață, ne-au precizat sursele Podul.ro. Și aceasta după ce a folosit banii de la bugetul de stat în interes personal și, pe 2019, a primit o alocare bugetară de care s-a declarat nemulțumit.

Șifonat ca imagine, după ce a fost audiat de două ori într-un an în Parlament, legat de salariul său faraonic de 7000 de euro/lună și de scăderea drastică a audienței, după ce zilele trecute au apărut în presa și primele pe care le-a acordat preferențial unor angajați, Georgică Severin se răfuiește de o manieră incalificabilă cu angajații. Bunăoară, a emis două ordine abuzive, fără precedent, prin care le interzice angajaților să... vorbească.

În primul document – pe care îl puteți consulta AICIGeorgică Severin le interzice angajaților să interacționeze cu membrii Consiliului de Administrație (n.red. – organul suprem de conducere a instituției) și amenință cu cercetare disciplinară și sancțiuni.

ART. 18 din Legea 41

1. Conducerea serviciilor publice de radiodifuziune și de televiziune, în cadrul fiecărei societăți, este asigurată de:
a) consiliul de administrație;
b) directorul general;
c) comitetul director;

Cu alte cuvinte, dacă un membru CA sună un angajat sau se întâlnește cu el pe holul instituției și îl întreabă, de exemplu, dacă este concert vineri la Sala Radio și angajatul îi răspunde fără ca acest lucru să fie aprobat de Președintele Director General, angajatul care interacționează cu membrul CA (repetăm, membru al organului suprem de conducere a SRR) este bun de dat afară.

Pe lângă asta, Georgica Severin a emis un ordin în care anunță descinderi în teritoriu ale unei comisii care seamănă cu una de procurori (e intitulată pompos: Comisia pentru stabilirea realității, conformității și legalității privind plata orelor suplimentare și de weekend, între 2016 și 2019). Considerăm că e o acțiune prin care Georgică Severin încearcă să își acopere desantul financiar (deplasări externe inutile, salariul exorbitant, prime date celor care îi servesc interesele, angajarea unor foști consilieri parlamentari, casa de la RAAPPS, mașină și șofer ș.a.m.d.).

Acest Ordin vine ca urmare a revoltei jurnaliștilor, supărați că primele din decembrie 2018 au ajuns la personalul auxiliar și de suport și nu în buzunarele reporterilor, redactorilor sau realizatorilor.

Angajații sunt speriați, în contextul în care Georgică Severin a modificat și Contractul Colectiv de Muncă în urmă cu câteva zile, amenințându-i pe aceștia cu disponibilizări colective sau concedieri pe motiv de ”necorespundere profesională”.

La Radio Romania practicile actualului președinte ne duc cu gândul la vremuri de tristă amintire.