DOCUMENT Florea îl îndoapă pe Chirieac cu bani publici pentru campanie electorală. "Morsa Competentă", mufată financiar la primarii PSD

Site-ul fostului jurnalist Bogdan Chirieac, DCNews, a primit din nou bani publici din partea unui primar PSD. În plină pandemie, Chirieac beneficia de suma de 2,5 milioane de lei din partea edilului PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță. De subliniat că respectiva sumă era alocată de pesedist către Chirieac pentru organizarea de evenimente, deși la acea vreme acestea erau interzise pe fondul stării de urgență ce a fost declanșată din cauza epidemiei COVID-19. 

De data aceasta, Chirieac a primit, pe 7 iulie, suma de 72.567 de lei din partea primarului PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, pentru promovare, conform publicației Buletin de București. O analiză a achiziției arată faptul că nu a existat un anunț de participare pe platforma SEAP, în urma căruia mai mulți operatori economici ar fi putut veni cu oferte, poate chiar mai mici de 15 mii de euro, ci doar o achiziție directă DCNews.

Pe lângă DC News, Bogdan Chirieac deține și Press Media Electronic. Press Media Electronic SRL a încasat din subvenții publice de la PSDragnea, în 2018, aproximativ 1,2 milioane de lei.