DOCUMENT Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va fi sesizată în cazul rusofilului CORUPT Igor Dodon, slugoiul finanțat și susținut de Moscova. Anunțul deputatului Iurie Reniță


DOCUMENT Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va fi sesizată în cazul rusofilului CORUPT Igor Dodon, slugoiul finanțat și susținut de Moscova. Anunțul deputatului Iurie Reniță

Dacă procurorul general al R. Moldova – l-am numit pe dubiosul rusofil Alexandr Stoianoglo – se va împotrivi în continuare declanșării unei anchete serioase și legitime privitoare la finațările rusești primite de prorusul corupt și românofob Igor Dodon, dar și de anturajul acestuia, deputatul Iurie Reniță anunță, pe Facebook, că va expedia o solicitare explicită în acest sens Laurei Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European.

”Având în vedere că Republica Moldova este țară asociată a Uniunii Europene, intervenția Parchetului European în actele incontestabile de corupție de la noi, cu implicarea înalților demnitari de stat, este nu doar una indicată, ci chiar absolut necesară!”, explică Iurie Reniță.

CITEȘTE și Cine sunt ”românii” care susțin regimul rusofililor Dodon și Chicu. De la KGB-istul Roșca, la Filip, Leucă și Babuc. Gubernia rusească întreținută cu milioanele de euro ale UE și ale României

Podul.ro vă prezintă în integralitate apelul deputatului:

”Cerere repetată către Procurorul General Alexandru Stoianoglo

Dacă Procurorul General Alexandru Stoianoglo consideră că va reuși să mușamalizeze și de această dată cazurile de corupție a “kuliokarilor”, avându-i protagoniști pe Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, cel de trădare de patrie cu același Igor Dodon și finanțarea din Rusia, via Bahamas, a PSRM și a campaniei prezidențiale a lui Dodon din 2016, atunci greșește amarnic. Atât deputații onești și necorupți din Parlament, dar, mai ales, cetățenii noștri nedreptățiți, nu vor mai permite această abordare părtinitoare a Procuraturii Generale. Ca să fie în același stil de comportament, de acțiune, dar și de vocabular cu cel al Procurorului General, îi vom spune acestuia foarte tranșant și ferm: ‹Hvatit, Sașa!› (E suficient cât am răbdat, Sașa!). Ei vor trebui să răspundă in fața Legii, dar și a cetățenilor.

Suplimentar la prima mea Contestație din 1 iulie 2020 vis-a-vis de necesitatea anulării Ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale pe dosarul nr. 20209249042 (Dodon, Plahotniuc și Iaralov) vă prezint încă o cerere, pe care am adresat-o luni lui Alexandru Stoianoglo.

CITEȘTE și Rusofilul Dodon, cel mai PROST președinte de pe planetă, la propriu și la figurat. Trădătorule, zilele tale sunt numărate! Lepădătura Moscovei și necesitatea prăbușirii guvernului românofob Chicu

În cazul în care argumentele incontestabile prezentate în această cerere vor fi din nou ignorate pentru a-l scoate ‹basma curată› pe Igor Dodon și pe partenerii lui de hoție – Plahotniuc și Iaralov –, atunci voi expedia acest document (detaliat și foarte bine argumentat) în atenția doamnei Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European. Având în vedere că Republica Moldova este țară asociată a Uniunii Europene, intervenția Parchetului European în actele incontestabile de corupție de la noi, cu implicarea înalților demnitari de stat, este nu doar una indicată, ci chiar absolut necesară!

P.S. Am selectat doar unele argumente și concluzii din Cererea mea, pe care le anexez (vezi jos), cu solicitarea respectuoasă ca acestea să fie examinate și de către experții independenți în domeniul respectiv. Contează foarte mult și opiniile lor, pe care le voi publica pe pagină mea de FB”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.