DOCUMENT Procuratura a deschis un DOSAR penal privind punga cu bani primită de rusofilul Igor Dodon de la Vlad Plahotniuc

Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal, după ce deputatul Iurie Reniță a făcut un denunț în baza imaginilor video cu faimosul „kuliok” negru (punga cu bani), care a ajuns la președintele rusofil Igor Dodon din mâinile lui Vlad Plahotniuc. Potrivit Ziarulnational.md, Reniță a fost citat în calitate de martor în acest dosar.

„Turațiile „kuliokului” iau amploare. Am avut o primă discuție, în calitate de martor, cu procurorul de caz, Victor Cazacu. E vorba de faimosul dosar al „kuliokului”. În baza secvențelor video, pe care le-am prezentat Procuraturii Generale, a fost deschis un dosar penal cu nr. 20209249042”, a menționat Reniță.

În cadrul discuției cu procurorul, deputatul Reniță susține că a reiterat solicitările ce se conțin în interpelarea sa din 21 mai 2020.

„Am cerut verificarea autenticității secvențelor video (două secvențe cu un conținut absolut identic) în calitate de noi probe de corupție cu implicarea înalților demnitari de stat, fiind vorba de Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov;

Coroborarea înregistrării video prezentate de către mine cu celelalte apărute anterior în spațiul public;

Existența unor probe noi pentru revizuirea hotărârii de casare a cazului de presupuse fapte de corupție, adoptată de Procuratura Anticorupție în luna martie și anunțată public pe 6 martie 2020”, a precizat sursa citată.

Deputatul Reniță susține că va merge de fiecare dată în fața procurorilor, pentru a face lumină în acest caz.

”N-aș vrea să-i decepționez pe deputații socialiști cu cunoștințe juridice enciclopedice, dar eu respect legile R. Moldova și voi merge de fiecare dată când voi fi citat la orice gen de Procuratură. Le sugerez acestor „enciclopediști juridici” să nu-și mai facă griji în privința mea, ci, mai degrabă, să fie preocupați de acțiunile lor „perfect legale” cu referire la faimoasa operațiune de spălare a banilor prin filiera Bahamas. Fără supărare, dragi tovarăși socialiști, dar în curând vom reveni la cest caz. Între timp, n-ar fi rău ca Procuratura Anticorupție să accelereze turațiile examinării nu mai puțin faimosului caz cu „kuliokul” lui Dodon”, a conchis parlamentarul.