DOCUMENT Război în clanul PSD-Vanghelie. Omul lui "almanahe" vrea să invalideze candidatura borfașului Florea


DOCUMENT Război în clanul PSD-Vanghelie. Omul lui "almanahe" vrea să invalideze candidatura borfașului Florea

A izbucnit războiul în clanul PSD-Vanghelie pe fondul filmării care arată că PSD a falsificat semnăturile necesare candidaturii Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei și a pesedistului Daniel Florea pentru Primăria Sector 5.


Concret, finul lui Marian Vanghelie, Cătălin Stochiță, candidat la Primăria Sector 5, a contestat candidatura lui Daniel Florea și, mai mult decât atât, a anunțat că va depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 București. Astfel, Stochiță a atacat Hotărârea nr. 12 din data de 15.08.2020 a Biroului Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 5 prin care a fost admisa candidatura lui Florea la funcția de primar al Sectorului 5. În acest context, Stochiță a lansat o acuzație extrem de gravă la adresa primarului pesedist, conform căreia a fost folosită baza de date din cadrul DITL Sector 5 București pentru a fi copiate datele personale ale cetățenilor din S5, fără ca aceștia să își fi dat acordul. Mai mult decât atât, Florea și PSD Sector 5 nu au dat semnale potrivit cărora ar fi demarat o campanie reală de strângere de semnături.

Redăm un fragment din sesizare: "Este incredibil cum a reusit dl Florea Daniel, candidatul PSD, sa depuna un numar de aproximativ 14.000 de semnaturi din moment ce nu exista nicio dovada palpabila- fotografii, clipuri video, corturi pentru strangerea de semnaturi, privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi.

In fapt, s-a utilizat BAZA DE DATE din cadrul DITL Sector 5 Bucuresti pentru a copia datele personale ale cetatenilor din Sectorul 5 Bucuresti, fara acordul acestora si fara utilizarea unei platforme IT cu semnatura electronica conform noilor prevederi legale.

Consider ca, lista de sustinatori  depusă de dl Florea Daniel nu îndeplineşte condiţiile legale, si practic este imposibil ca acesta să fi reuşit strângerea semnăturilor necesare - aproximativ 14.000 de semnaturi, care să respecte condiţiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistând nicio dovada vizuala privind  campanie de strângere publică de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi".

Contestația electorală completă:

De altfel, precizăm că, duminică seara, Marian Vanghelie a fost surprins de un reporter Podul.ro în vizită la sediul PSD din Kiseleff, unde, potrivit informațiilor noastre, a lansat o serie de amenințări conform cărora ar vrea să îl contracandideze le Daniel Florea la Primăria Sector 5 în cazul în care nu primește ceea ce dorește la negocieri. Vedeți AICI filmarea cu Marian Vanghelie surprins intrând prin spatele sediului PSD din Kiseleff, în speranța că nu va da ochii cu presa. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.