DOCUMENT Război total împotriva conservelor rusești! Iurie Reniță, plângere la Procuratura Generală împotriva slugoilor lui Dodon. De ce nu anchetează nimeni scandalosul Dosar ”Bahamas”?


DOCUMENT Război total împotriva conservelor rusești! Iurie Reniță, plângere la Procuratura Generală împotriva slugoilor lui Dodon. De ce nu anchetează nimeni scandalosul Dosar ”Bahamas”?

După ce a devăluit deja celebrele și șocantele înregistrări video de la discuțiile purtate de rusofilul Igor Dodon cu oligarhul Vlad Plahotniuc, deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) a fost transformat într-o țintă predilectă a socialiștilor și a cozilor de topor ale Moscovei care s-au grăbit să facă denunțuri false și calomnioase la Procuratura Generală, aceste prectici de intimidare fiind respinse ca total nefondate de procurori.

În această situație, Iurie Reniță solicită Procuraturii Generale să-i ancheteze pe deputații PSRM Vlad Bătrâncea (ipochimenul care a rupt harta României Mari, în Parlament, în urmă cu câțiva ani) și Grigore Novac, care, așa cum aceeași Procuratură a decis, au depus denunțuri false.

Nu în ultimul rând, Reniță avertizează că aceste tehnici de intimidare sunt decise chiar de Igor Dodon, bufonul Moscovei, și atrage atenția Procuraturii Generale să deruleze ancheta care se impune în scandalosul Dosar ”Bahamas”, care arată modul în care Dodon și tovarășii lui din PSRM au spălat bani pe care i-au vărsat în buzunarele aferente și în campania prezidențială a omului Rusiei.

Vă prezentăm comentariile pe care deputatul Iurie Reniță le-a postat pe pagina de Facebook a domniei sale:

”Conservele socialisto-rusești Bătrâncea și Novac – na turbincu!

Experții neîntrecuți în falsificări, defăimări, calomnii și alte acțiuni similare din arsenalul de neîntrecut al PSRM-ului de lupta împotriva oponenților politici – deputații nostalgici după steaua rubinie de pe turnul Kremlinului, Bătrâncea și Novac - au încercat să mă compromită după metodele practicate de șeful lor de partid, Igor Dodon. Minciuna, defăimarea și calomnierea este arma lor principală, pe care aceștia se mențin în continuare la putere. Aberațiile acestor socialiști, însoțite de retorica urii de clasă și a dușmanilor externi, nu mai cunoaște limite. Tocmai de aceea am decis să mă adresez și eu Procuraturii Generale ca să-i țină cât mai mult cu nasul în ‹pisocinița› lui Dodon, precum a făcut-o recent, când i-a spus foarte clar acestui Bătrâncea (și altora din gașca lor) că Procuratura Generală nu are nevoie de intermediari între această instituție și Parlament.

Aș avea și eu o întrebare (deloc retorică!) către Procuratura Generală: când deputații socialiști Bătrâncea și Novac au depus plângere/denunț la Procuratura Generală, au fost sau nu respectate prevederile art. 263, alineat 7 din Codul de Procedura Penală, care expres prevede că „Persoanei care face denunț sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunțul sau plângerea este intenționat calomnios/oasă, fapt care se consemnează în procesul-verbal sau, după caz, în conținutul denunțului sau al plângerii și se confirmă prin semnătura persoanei care a făcut denunțul sau plângerea”?

Conservele rusești Bătrâncea și Novac ar trebui, în primul rând, să fie tot atât de insistenți și să facă o plângere penală la Procuratura Generală împotriva confraților de partid, împotriva actualilor parlamentari Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco pentru spălarea de bani din Bahamas și finanțarea campaniei prezidențiale a șefului lor de partid, Igor Dodon. Poate atunci Bătrâncea s-ar mai spăla parțial de multiplele păcate politice pe care le are, iar “savantul” în științe juridice, Novac, ar merge, din nou, pe muntele Athos, împreună cu Dodon, Corduneanu, Voicu, Furculiță, Pascaru (și alți ortaci socialisto-credincioși) nu pentru a-și ispăși păcatele cadastrale și cele din declarațiile de avere, dar să mai facă, încă o dată, contrabandă sub acoperire diplomatică, nu de alta, dar cele peste 2 tone de vin și multiplele covoare tare le-au mai plăcut preoților de pe muntele Athos! Cum n-ar fi, dar au trecut deja doi ani de atunci. S-ar cuveni de ‹împrospătat olecuțâcî jinica› și acolo, nu doar la Condrița, Holercani și Sadova!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.