DOCUMENT: Rusofilul Dodon primește BANI RUSEȘTI pe la vama de la Kuciurgan! Chicu a decis: liber la contrabandă pentru gloria Rusiei și campania lui Dodon


DOCUMENT: Rusofilul Dodon primește BANI RUSEȘTI pe la vama de la Kuciurgan! Chicu a decis: liber la contrabandă pentru gloria Rusiei și campania lui Dodon

Fostul deputat Ștefan Secăreanu avertizează, pe Facebook, că Rusia și separatiștii săi din așa-zisa Transnistria îi virează rusofilului, socialistului și românofobului Igor Dodon banii și logistica necesară campaniei electorale chiar pe la vama de la Kuciurgan.

În realitate, acesta este motivul pentru care premierul pro-rus Chicu (notoriu pentru românofobia viscerală) a găsit de cuviință să amâne (vezi jos document) pentru nu mai puțin de 6 luni controlul vamal comun la Kuciurgan – altminteri, de ce ar ridica guvernul rusofil controlul vamal într-o zonă strategică?, unde contrabanda și corupția sunt mai pandemice decât orice Covid-19, tocmai datorită separatiștilor lui Putin.

De notat că toată această manevră ilegală și de-a dreptul teroristă a fost parafată cu susținerea frenetică a agenților de influență ai Rusiei din PD-ul lui Pavel Filip.

Podul.ro vă prezintă avertismentul lui Ștefan Secăreanu:

”Guvernul Chicu a amânat cu șase luni controlul vamal comun la Kuciurgan!

Asta înseamnă că șase luni de zile pe la Kuciurgan se va face contrabandă cu voie de la Guvern!

Pe aici vor intra mărfurile, banii necesari pentru campania electorală a lui Dodon și pentru consolidarea regimului separatist de la Tiraspol!

Unde ați mai văzut un guvern care să anuleze controlul vamal la un punct vamal strategic aflat într-o zonă în care separatiștii lui Putin își fac de cap!

Și iarăși decizia în cauză a fost luată și cu voturile miniștrilor PD, inclusiv al ministrei responsabilă cu reintegrarea, care este a PD-ului!

Nu i-am auzit pe niciunul dintre reprezentanții acestui „partid proeuropean” să se revolte sau să dea măcar niște explicații!

De la ofițerul KGB Diacov, evident, nu aștept nicio explicație și nicun semn de revoltă.

Unde ați văzut ca un securist, pensionar al lui Putin, să se revolte?

Aștept reacțiile lui Pavel Filip, ale Monicăi Babuc sau măcar pe cele ale fostului ministru de Interne Alexandru Jizdan, care ar trebui să realizeze mai bine ca alții cât de păguboasă pentru securitatea națională a Republicii Moldova este anularea controlului vamal la Kuciurgan!

Ni se tot bătea capul, în chipul corectitudinii politice, cât de importantă este alegerea și numirea femeilor în posturi de conducere.

Mă gândesc la ce bun a fost cocoțată în fotoliul de vicepreședinte al Parlamentului Monica Babuc dacă aceasta nu face absolut niciun gest în apărarea intereselor noastre naționale?

Accentuez acest lucru pentru că foarte multă lume din segmentul deșteptat, românesc și proeuropean din Republica Moldova și-a pus mari speranțe în această doamnă!

Am spus și repet: PD-ul lui Diacov, Filip și Babuc se face părtaș la crimele lui Dodon împotriva Republicii Moldova!

Ei sunt criminalii, alături de Dodon, care vor trebui să dea socoteală!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.