DOCUMENT Rusofilul Igor Dodon vrea să trimită ambasador în Franța un individ cercetat pentru CORUPȚIE? Dezvăluirile lui Iurie Reniță


DOCUMENT Rusofilul Igor Dodon vrea să trimită ambasador în Franța un individ cercetat pentru CORUPȚIE? Dezvăluirile lui Iurie Reniță

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) solicită Procuraturii Generale să efectueze o serie de cercetări în ceea ce-l privește pe Eugen Revenco, personaj pe care binomul rusofil Dodon-Chicu îl vrea ambasador în Franța, dar asupra căruia planează multiple semne de întrebare privind acte de corupție.

Având în vedere suspiciunile legitime, Iurie Reniță solicită Procuraturii Generale să clarifice cu celeritate această speță:

”În calitatea mea de deputat am recepționat petiția unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în Republica Franceză (rog sa vedeți anexele). Petiționarii reclamă faptul că domnul Eugen Revenco, recent nominalizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză ar fi fost implicat în acțiuni de corupție, comise în perioada aflării sale în misiunea diplomatică din Geneva, Elveția.

Totodată, petiționarii invocă faptul că domnul Revenco a fost și protagonistul unui dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu care, în consecință, a condus la prejudicierea bugetului de stat.

Având în vedere faptul că un viitor Ambasador, dincolo de calitățile profesionale de înaltă ținută, trebuie să se bucure de o reputație profesională și morală ireproșabilă atât acasă, cât și în viitoarea țară de reședință, am solicitat Procuraturii Generale să mă informeze dacă în privința domnului Eugen Revenco a fost anterior instrumentată vreo cauză penală și care a fost finalitatea acesteia, iar după verificarea veridicității faptelor menționate de către petiționari să fiu informat personal în scris, în termenii stabiliți de legislația în vigoare”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.