DOCUMENT Solicitare către Ministerul de Externe și BEC: "Să decidă de urgență prelungirea programului secțiilor de vot din străinătate!"

Partidul Mișcarea Populară cere ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și BEC să prelungească programul de votare în secțiile din Diaspora. Amintim că sunt cozi interminabile în Spania, Italia, Germania, Marea Britanie etc. Românii se mobilizează masiv să voteze la europarlamentare și referendumul pentru justiție, dar la cum arată situația nu vor apuca să își exercite dreptul.

"Cozile formate la secțiile de vot din Diaspora demonstrează că Guvernul PSD vrea să îngrădească dreptul acestora de a-și exprima opțiunea. Mai ales că, știu și ei, românii plecați la muncă în străinătate votează tradițional împotriva actualei puteri.

Partidul Mișcarea Populară cere Biroului Electoral Central și Ministerului de Externe să decidă de urgență prelungirea programului secțiilor de vot din străinătate, astfel încât toți românii din Diaspora și din R. Moldova care se prezintă la vot să își poată exercita dreptul și după ora 21.00.

Precizăm că, în anumite state din Uniunea Europeană, votul s-a desfășurat timp de două zile, tocmai pentru a încuraja participarea cetățenilor la scrutin", a transmis Eugen Tomac.