Documentul care ar putea împiedica Ordonanța pe Sănătate să intre în vigoare. Victor Ponta jubilează: „Din fericire, prostia și graba autorilor au stricat proiectul!”


Documentul care ar putea împiedica Ordonanța pe Sănătate să intre în vigoare. Victor Ponta jubilează: „Din fericire, prostia și graba autorilor au stricat proiectul!”

Fostul premier PSD Victor Ponta, în prezent președinte al Pro România și mai nou partenerul de sabotat liberali al falsului revoluționar Marcel Ciolacu, jubilează pe Facebook anunțând într-o postare, însoțită de un document, că Ordonanța de Urgență pentru serviciile medicale, dată în marțea celor 25 de oug-uri controversate (ca număr, nu ca și conținut), când a avut loc și ultima ședință a cabinetului Orban înainte de moțiunea care l-a dărâmat, nu poate intra în vigoare, pentru că nu a primit aviz din partea Consiliului Legislativ.

Documentul este emis de Consiliul Legislativ, având semnătura șefului acestuia, juristul Dragoș Iliescu, și este adresat secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase.

În el se precizează că OUG-ul pe sănătate nu poate fi avizată, întrucât a ajuns la Consiliul Legislativ după ce decizia de demitere a Guvernului Orban a fost publicată în Monitorul Oficial.

„O veste foarte bună - Ordonanța de Urgență de distrugere a Sistemului de Sănătate (dată pe furiș, ca hoții, de Orban și Costache, marți seara) NU poate să intre în vigoare! Era un dezastru: 1. pentru Sistemul Public; 2. Pentru Spitalele Private. Din fericire, prostia și graba autorilor au stricat proiectul! Să fim însă vigilenți - nu vor renunța ușor!”, scrie Ponta pe Facebook. VEZI documentul mai jos:

Guvernul a adoptat, marți proiectul de OUG prin care serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate curative se pot derula atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați, fără ca pacienților să le fie ceruți bani în plus.

„Pacienții vor accesa serviciul medical pe care-l consideră mai bun”, a scris vicepremierul demis Turcan pe Facebook.

„Ordonanța de Urgență dată de Guvernul Orban va salva vieți. Astfel, pacienții în stare critică vor beneficia mai repede de intervenții în cel mai apropiat spital, fie de stat, fie privat. Va crește, deci, numărul unităților sanitare care rezolvă cazurile de infarct miocardic sau de accident cerebral. Pacientul va beneficia de tratament și nu va plăti nimic”, a mai scris Raluca Turcan, marți, pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.