Dorneanu, intervenție halucinantă la Antena 3: a dat de gol CCR că e sluga PSD!

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a intervenit luni seară la Antena 3 și a dat de gol CCR că a reprezentant un instrument politic, mai precis sluga PSD, în cazul deciziei prin care a fost admisă sesizarea privind conflictul între președintele Klaus Iohannis și Parlament legat de redesemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier.

CITIȚI ȘI: De ce e aberantă ultima decizie a CCR? Constituționalistul Radu Carp: "Curtea Constituțională lovește în esența vieții democratice!"


Concret, CCR a luat decizia depășind atribuțiile pe care le are, analizând gesturile, declarațiile politice și deciziile liberalilor, care au arătat că Guvernul Orban 2 nu dorește să fie învestit în sensul declanșării de alegeri anticipate. Așadar, CCR a analizat politic și nu constituțional sesizarea formulată de PSD. 

Astfel, CCR a hotărât că premierul desemnat trebuie să dovedească din start că dispune de o majoritate parlamentară care să îi învestească Guvernul, ceea ce subminează actul democratic al negocierilor parlamentare. 

Valer Dorneanu: "Nu știu de unde s-a înțeles că noi ne-am pronunțat că președintele nu putea să-l desemneze pe prim-ministrul Orban sau că președintele nu are voie să aleagă sau să desemneze pentru candidatul de prim-ministru orice altă persoană. 

Ceea ce am reproșat noi privind existența conflictului e că candidatul care a fost propus nu a fost pentru a forma și coagula un Guvern, ci a fost, cum declară candidatul, ca să pice, ca să fie rejectat de către Parlament. (...) Gesturile și nu numai declarațiile lui politice, tot ceea ce a făcut, hotărârea conducerii superioare a partidului lor a fost în sensul că nu vrea să fie învestit". 

Mai mult, Dorneanu a răspuns atacurilor premierului interimar Ludovic Orban la adresa Curții, spunând despre acesta că este "temperamental". Amintim că Orban a atras atenția că CCR, de câțiva ani, ia decizii partizane care favorizează PSD și care afectează atribuțiile președintelui României.

CITIȚI ȘI: Orban dă de înțeles că va încerca să fenteze decizia CCR. Răspunsul straniu al liderului liberalilor: Pot să îmi doresc și anticipate și reînvestirea Guvernului!

Valer Dorneanu: "N-am să ajung să spun și eu că la așa premier, așa hotărâri. Mai mulți membri ai PNL au respectat CCR și au apreciat-o. Îl cunosc de 30 de ani, este temperamental, dar nu vreau să mă refer altfel la calificativele nedrepte pe care le-a adresat CCR. Noi suntem obiectivi, funcționăm după principiul ingratitudinii, nu contează cine ne-a propus".