Două roluri pentru Iohannis


Două roluri pentru Iohannis

Aseară la ora 18,00 m-am așezat în fața televizorului să ascult/văd ce are să ne spună Klaus Iohannis. Așa a zis – că va da un răspuns crizei guvernamentale. A fost mai bine ca altadată. A citit corect textul scris de consilieri, a frazat normal, a fost mai clar în argumente. N-am mai avut impresia că ascult pe cineva abia trezit din somn. N-a mai aruncat cu vorbele la întîmplare și după ureche. A spus clar că respinge remanierea guvernului propusă de VVDăncilă.

VVDăncila trebuie să meargă acum în fața Parlamentului – unde PSD nu mai are majoritatea – ca să-și ia votul de încredere. Iohannis a explicat pentru fiecare ministru de ce îl respinge. Are destule motive și a fost convingător, orice s-ar zice. N-a ajuns pînă acolo să ceară demisia acestui guvern ostil lui – un guvern incapabil și corupt, care nu mai are nicio legitimate după data de 26 mai. Este un guvern care se mai ține de un capăt de sfoară.

Iohannis, în această privință, a fost categoric, chiar tăios. Nu există cale de întoarcere. Se joacă ultimul act al dramoletei pesediste. Pe scurt, le-a spus celor de la guvernare, PSD&ALDE – E timpul să plecați acasă!!! Nu încape îndoială, Klaus Iohannis dorește să vadă plecat acest guvern inept. Are și motive, ca noi toți.

Acesta a fost primul rol în care a fost distribuit – de președinte al României. Și a fost OK. De apreciat.

La final, în ultimul minut al apariției sale tv, l-am văzut intrînd în al doilea rol mult mai puțin reușit. Cel de ins care candidează pentru al doilea mandat de președinte. Într-o poză de afiș electoral demodat, ca un actor amator, s-a uitat drept spre cameră, chiar în ochii telespectatorului, și i-a cerut votul pentru 10 si 24 noiembrie. Este exact ce nu trebuia să facă. Fusese destul de convingător în prima parte a apariției sale, lumea a înțeles de ce trebuie votat. Nu trebuia să ne împungă cu degetul ca pe niște tîmpiți ca să cerșească voturi. A greșit, a stricat buna impresie pe care o lăsase pînă în acel moment.

Ce îi trebuia?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.