Dovada legăturilor indubitabile ale baronului tractorist Paul Stănescu cu clanurile interlope din Olt. „Cu ajutorul domnului Stănescu mi-a fost luat pământul. Să vă fie ruşine! Vărul meu interlop este beneficiarul”


Dovada legăturilor indubitabile ale baronului tractorist Paul Stănescu cu clanurile interlope din Olt. „Cu ajutorul domnului Stănescu mi-a fost luat pământul. Să vă fie ruşine! Vărul meu interlop este beneficiarul”

Sorina Matei publică un document care aruncă în aer declarațiile mincinoase ale baronului local PSD Paul Stănescu, fost vicepremier în guvernul Dăncilă, care afirma inocent, marți, că nu cunoaște niciun interlop din zonă și că nici n-a interacționat vreodată cu unul. Minciunile lui Stănescu au venit în contextul în care Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, una din copilele ucise de bestia Gheorghe Dincă, a acuzat politicienii din Olt de legături strânse cu clanurile interlope locale care se ocupă și cu exploatarea sexuală a femeilor.

„Transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate, rudelor. Înţeleg durerea domnului Cumpănaşu, Alexandra a fost nepoata lui. Dar e greu de la o întâmplare nefericită să acuzi pe toată lumea. În ceea ce mă priveşte pe mine, niciodată în viaţa mea nu am avut legătură sau să cunosc vreun membru sau un şef al unei grupări infracţionale, al unui clan interlop, niciodată nu am discutat cu asemenea oameni. Ştim cu toţii că există. Vreau să vă asigur că din toţi cei care au fost aleşi în 2016, indiferent din ce partid fac parte, nu ştiu un om politic să aibă legătură cu vreo grupare infracţională sau cu un clan interlop”, spunea Paul Stănescu.

La câteva ore după această afirmație, Sorina Matei a postat pe pagina sa de Facebook un document potrivit căruia Comisia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, condusă chiar de către fostul președinte al CJ Olt, Paul Stănescu, a avizat construirea unui parc cu panouri fotovoltaice întins pe 17 hectare, la Caracal, beneficiarul fiind Nicușor Oacă, unul dintre șefii clanurilor interlope din oraș. Avizul a fost dat pe 21 martie 2013, în perioada în care actualul senator PSD era președintele Consiliului Județean. Poziția comisie a fost unanimă, cu 20 de voturi favorabile proiectului.

G4Media a realizat recent o radiografie a clanurilor interlope din Caracal. Printre acestea se află și clanul Oacă, implicat în cămătărie, proxenetism și furt. Gruparea este condusă de Daniel-Nicușor Oacă, zis Nucu, 47 de ani, din Caracal. În aprilie acest an, membrii clanului Oacă au fost ”călcați” de DIICOT Olt, după ce biroul are un nou șef, procurorul Ionuț Călina. DETALII AICI

Sorina Matei pe Facebook: „Fi-mi-ar scârbă de voi, politicieni mincinoși și infractori mână în mână cu interlopii, clanurile și crima organizată care vă conduc, vă strâng voturi şi vă pun în funcţie şi-apoi, normal, deveniţi sclavii lor. Paul Stănescu, nu ți-e rușine? Nu ţi-e ruşine că te ajută în alegeri crima organizată şi apoi dai şi tu ceva la crima organizată. 17 ha, gen. Afacerea panouri fotovoltaice. Fiecare cu clanul vostru. Voi, cei care ar trebui să conduceţi şi ar trebui să fiţi curaţi, voi sunteţi principala problemă. Sunteţi vulnerabili, deci şantajabili, deci controlabili. Normal că vă conduce crima organizată ca şi pe ăia din Poliţie care sunt puşi tot de voi special să nu deranjeze reţelele. Problema reală e la politic, la voi, şi la tine Stănescule. Normal că mor oameni nevinovaţi în acest lanţ al complicităţilor voastre infernale şi infracţionale. Cine să găsească, să salveze, băi Stănescule, fetele? Crima organizată ţinută de voi în palmă care e implicată ca şi voi şi oamenii voştri? The organized crime este puternică, Stănescule, pe slăbiciunile voastre şi voi sunteţi cârpele, marionetele ei. Caracteristica oricărei vulnerabilităţi, băi, Stănescule este că e exploatabilă.”

La postarea Sorinei matei a comentat și Anuta Cernat: „Mulțumesc, Sorina Matei! Pământul meu este în Tarlaua 122 /Parcela 13. Deci cu ajutorul domnului Stănescu mi-a fost luat pământul. Să vă fie ruşine, domnule Stă- nescu! Vărul meu interlop este beneficiarul, Oacă Nicuşor Daniel şi Oacă Daniela Mariana, care nu au muncit în viața lor. Dumneavoastră, domnule Stănescu îl cunoasteți pe Cătălin Roşculete de la Facultatea de agronomie din Craiova, fost preşedinte al psd Caracal. L-ati trimis să îmi cumpere actele? L-ati pus pe fostul director OCPI să îmi schimbe actele şi locaţia? Mulțumesc, dar eu vreau pământul lucrat de părinții mei, plătit de ei. Proprietatea este sfântă şi voi lupta pentru ce este al meu, să ştiţi!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.