Mircea Drăghici pierde definitiv la ÎCCJ. Fostul trezorier al PSD nu scapă de justiție


Mircea Drăghici pierde definitiv la ÎCCJ. Fostul trezorier al PSD nu scapă de justiție

ÎCCJ a respins definitiv contestațiile avocaților lui Mircea Drăghici în dosarul în care fostul trezorier al partidului este acuzat de delapidare și folosirea subvenției în alt scop față de cel acordat. 

În decembrie 2019, magistrații au decis că toate probele din dosar au fost corect administrate de către procurorii DNA, dar părțile implicate au contestat decizia în instanță. Cum decizia Înaltei Curți este definitivă, procesul poate începe, arată Ziare.com 

Mircea Drăghici: "Să fii pus sub acuzare că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o îmi se pare mult exagerat”

După cum bine sublinia fostul ”trezorier al mafiei”, Mircea Drăghici, ironia face ca însuși deputatul PSD să fie inițiatorul inițiativei legislative pentru modificarea Legii nr. 334/2006, adoptată de Parlament în 2017, prin care au crescut și subvențiile pentru partidele politice parlamentare de la bugetul de stat: 

”Să fii pus sub acuzare că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentul României şi eşti cel mai îndreptăţit să ştii spiritul şi litera acestei legi - atenţie - mi se pare mult exagerat şi cred cumva că are legătură şi cu coordonarea campaniei. De fiecare dată când a urmat o campanie electorală, am fost chemat la DNA", a spus Drăghici în 2019, la ieşirea din DNA. 

Acuzațiile DNA

DNA: "În perioada 15.02.2018 - 11.06.2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe în calitatea menționată mai sus, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpără un imobil în cartierul Pipera, orașul Voluntari, județ Ilfov".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.