Dragnea, în corzi. PNL solicită la CCR invalidarea mandatului de deputat al președinelui PSD


Dragnea, în corzi. PNL solicită la CCR invalidarea mandatului de deputat al președinelui PSD

Liviu Dragnea a fost băgat marți în corzi într-un mod la care nu se aștepta. Concret, PNL a depus la CCR o solicitare de invalidare a mandatului de deputat al președintelui PSD.

Motivația cererii depuse de liberali constă în faptul că Dragnea a ajuns în Parlament prin încălcarea Regulamentului Camerei Deputaților care stipulează că poate fi invalidată alegerea în funcția de deputat a unei persoane condamnate pentru o infracțiune ce ține de procesul electoral

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 22 aprilie 2016 de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul ‘Referendumul’.

„Camera Deputaților, în cazul reflectat la pct.4 al paragrafului 35 din Hotărârea Camerei Deputaților nr.122 din 21 decembrie 2016, avea obligația regulamentară să se pronunțe prin vot asupra invalidării mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea deoarece acesta era condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni în cadrul derulării unui proces electoral, cauză expresă de invalidare a mandatului prevăzută de art. 7 alin.(3) teza II din Regulamentul Camerei Deputaților. Este de menționat, totodată, că acestuia i-a fost interzis, din anul 2015 prin hotărârea judecătorească de condamnare rămasă definitivă, exercițiul drepturilor electorale (dreptul de vot și dreptul de a fi ales) pentru o perioadă de 4 ani de zile", este precizat în sesizare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.