Dragnea, la un pas de OUG pe amnistie și grațiere! CULISELE unui discurs repetat în fața oglinzii EXCLUSIV


Dragnea, la un pas de OUG pe amnistie și grațiere! CULISELE unui discurs repetat în fața oglinzii EXCLUSIV

Halucinantul discurs-fluviu susținut de Liviu Dragnea (duminică seara, la ședința Consiliului Național al PSD) certifică faptul că Guvernul Dăncilă perfectează cele din urmă detalii pentru impunerea deja celebrei OUG vizând amnistia și grațierea, act normativ ce ar putea fi adoptat până pe 15 ianuarie, pentru a-l salva pe șeful PSD de spectrele unei apropiate condamnări la închisoare cu executare.

Potrivit surselor Podul.ro, infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea trăiește ”la vida loca”: mai exact, teleormăneanul și-a încredințat apropiații că, odată scăpat prin OUG, s-ar putea erija, fără probleme, în postura de… prezidențiabil al PSD.

Delirul

De unde și încăpățânarea de a susține un discurs (deseori caraghios și absurd, dar în permanență impertinent și amenințător) de o oră și jumătate, în care a bălăcărit Uniunea Europeană, Vestul, multinaționalele, Justiția, protestatarii #Rezist, presa independentă, opoziția ș.a.m.d., culminând cu o solicitare delirantă de-a dreptul: depunerea unei plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis. De notat populismul deșănțat și ultranaționalismul scabros (Soros și ”Vestul” rămân ”dușmanii externi” predilecți) care amintesc de ”tradiția” patriotardo-comunistă de anii '70-'80. Cât despre fanteziile politice ale lui Dragnea, să nu uităm că, potrivit celor mai recente măsurători sociologice, teleormăneanul gravitează în jurul unui umilitor 4% încredere, în timp ce PSD s-a prăbușit sub 25% în ceea ce privește intenția de vot.

Un discurs repetat în fața oglinzii + aportul lui Oprișan

Sursele citate ne-au precizat că atât discursul propriu-zis cât și mimica, artificiile retorice și gestica aferente au fost repetate intens de șeful PSD, de-a lungul ultimelor zile. Cuvântarea lui Dragnea s-a dorit a fi buricul unei demonstrații de forță la care a fost cooptat și baronul de Vrancea, controversatul Marian Oprișan, cel care s-a grăbit să solicite o adoptare rapidă a amnistiei și grațierii, dând astfel un semnal important pe line de partid. De altfel, din momentul degenerării relației cu Paul Stănescu, baronul de Olt, Dragnea a jucat în permanență ”joker-ul” Oprișan, care l-a ajutat (în mod interesat, desigur) să-i învingă pe baronii contestatari.

O ”rugăminte” de Crăciun

Iată ce rugăminte le-a lansat Oprișan premierului Viorica Dăncilă și ministrului Justiției, Tudorel Toader: ”Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să faceţi dreptate şi anume să vă folosiţi prerogativa constituţională şi să daţi amnistia şi graţierea în Romania anului 100!”. Ulterior, Oprișan s-a remarcat printr-o nouă cugetare de proporții epice: ”E mai bine să nu fie condamnați 1000 de vinovați decât să fie condamnat un singur nevinovat”. Orice comentariu este de prisos.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.