Dragnea, măcinat că pentru Merkel și restul Europei e un "nimic". Rareș Bogdan: "Președintele PSD, când iese din țară, umblă cu căciula în mâna și cu banii în buzunar, poate-poate îl bagă cineva în seamă"


Dragnea, măcinat că pentru Merkel și restul Europei e un "nimic". Rareș Bogdan: "Președintele PSD, când iese din țară, umblă cu căciula în mâna și cu banii în buzunar, poate-poate îl bagă cineva în seamă"

Liviu Dragnea nu mai e băgat de nimeni din lumea occidentală în seamă. Pentru liderii politici ai lumii occidentale infractorul președinte al PSD nu există, iar asta îl macină. Astfel, aflat la Galați, președintele PSD, un fel de persona non-grata în lumea civilizată, l-a atacat pe Rareș Bogdan că s-a întâlnit cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și a avut o atitudine cordială cu aceasta.

"Aţi văzut poza cu Rareş Bogdan care s-a închinat în faţa Angelei Merkel? De la ăştia aşteptăm noi salvarea? De ani de zile aceşti oameni numai asta fac, altceva nu ştiu", a spus Liviu Dragnea.

Astfel, deschizătorul listei PNL la europarlamentare, Rareș Bogdan, i-a oferit replica lui Liviu Dragnea transmițând că președintele PSD e leu doar în România când e păzit de firma sa de protecție de pază, Jandarmeria Română, dar când iese din țara noastră e băgat în seamă de liderii politici occidentali doar dacă plătește o sumă considerabilă.

Totodată, liberalul a atras atenția că a fost doar manierat, galant cu Angela Merkel, dar acest lucru nu poate fi înțeles de "grobienii, aroganții, impertinenții și bădăranii grupați în mintea și în jurul lui Dragnea".

Redăm replica integrală a lui Rareș Bogdan:

"Dragnea e leu în România, păzit de jandarmi. Când iese din țară umblă cu căciula în mâna și cu banii în buzunar, poate-poate îl bagă cineva în seamă. Eu fac parte din familia politică a popularilor europeni, la fel cu doamna Merkel. Între liberalii români și doamna Merkel există respect reciproc și există civilizație și bun simt. Dragnea este slugă în fața lui Timmermans, își pune partidul să-l susțină, iar lui Timmermans îi e rușine să fie văzut cu Dragnea. Cine arată mai rău? Eu, care sunt respectuos cu doamna Merkel, chiar galant, ca orice român și european educat, doamna Merkel la rândul domniei sale este respectuoasă cu noi, sau Dragnea, care e umil în fața lui Timmermans, care îl scuipă în cap și nu îl invită nici măcar la întâlnirea socialiștilor din ziua Summit-ului de la Sibiu?

Știu că îi doare rău că m-am salutat cu cordialitate și respect cu Doamna de Fier a Europei. Știu că îi doare rău că am schimbat câteva cuvinte cu distinsa Doamna Cancelar a Germaniei. Știu că ei nu înțeleg că respectul arătat unei Doamne, în cazul acesta pe nume Angela Merkel, este chiar mai important decât modul de a saluta un prim-ministru al unui stat prieten și aliat. Mai știu însă că Dragnea și ai săi sunt disperați și se tem exact de cei care îi pot bate rău în alegeri.

PS Am încercat să explic aici pentru oamenii frumoși, liberi, educați, civilizați și cultivați, care vor înțelege exact ceea ce grobienii, aroganții, impertinenții și bădăranii grupați în mintea și în jurul lui Dragnea nu vor înțelege niciodată", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.